Сервиз 0700 911 40 , Поръчки: 0875 16 35 99
Новини

Новини

5 бизнеса, които се нуждаят от пречистватели за въздух на работното място

5 бизнеса, които се нуждаят от пречистватели за въздух на работното място

Каква е ролята на пречиствателите за въздух?

Модерните въздухопречистватели използват иновативни технологии, които позволяват с помощта на перфектни филтриращи системи и най-малките частици, намиращи се във въздуха на закрито, да бъдат елиминирани.

Предфилтрите първо премахват по-грубите частици, НЕРА филтрите елиминират алергените и вирусите на 99,9%, а филтрите с активен въглен отстраняват миризми и изпарения.

Ползите от пречиствателите не са само тези. Някои ултразвукови модели могат напълно да унищожат микроорганизмите, а не само да ги филтрират. Също така, пречиствайки токсините от въздуха, уредите намаляват нивата на стрес и предотвратяват главоболието. Убивайки микробите, те намаляват риска от зараза и според проучвания, предпазват с 23% от замърсения въздух, идващ отвън.

За някои бизнеси пречиствателят на въздух на работното място е от особено значение. Вижте 5 от тях и открийте защо това е така в нашата статия.

5 бизнеса, които трябва да използват пречистватели за въздух

Чистият въздух на вашето работно място е от голямо значение, защото в противен случай служителите ще се разболяват често, което ще се отрази на производителността и печалбите.

Ако въздухът на работното място е чист, всички ще са по-спокойни и по-здрави, включително и клиентите.

Бизнеси за здраве и красота

Ако вашият бизнес е в сферата на услугите за здраве, уелнес и красота, свързан с козметични, медицински, стоматологични и др. подобни услуги, в много от случаите за целите се използват различни препарати, лакове или във въздуха попадат косми, нокти, кожни епителни клетки и др. Като собственик на козметичен или фризьорски салон например, трябва да осигурите на служителите и клиентите достъп до чист въздух. Специално за салоните за маникюр и педикюр някои производители предлагат ефективни индустриални пречистватели.

Строителни и производствени фирми

Много строителни и производствени фирми се нуждаят от пречистване на въздуха поради естеството на дейността си. Проблемите със замърсяването на въздуха се причиняват от праха, изпаренията, отломките, частиците дърво и метал и др. като резултат от заваряване, шлайфане, боядисване и др. Има различни специализирани индустрии, които използват задължително токсични материали, миризмите от които никой не би желал да вдишва на работното си място.

Складове и сгради с подземни пространства или мазета

Когато става въпрос за затворени зони като складове, за сгради с пространства под земята или мазета, в тях въздухът със сигурност не е с високо качество. За да сте сигурни, че има смисъл да поставите пречиствател, може да се посъветвате с експерт.

Ресторанти

Въпреки че и много добрите пречистватели няма да успеят да смекчат докрай носещите се миризми, може да се възползвате от пречиствател. Не е нужно миризмата да е толкова остра и да отблъсква клиентите.

Магазини за дрехи втора употреба

Миризмата в магазините за дрехи втора употреба е много характерна. Потокът от хора се мени постоянно, както и зареждането с нова стока, вследствие на което се натрупват различни миризми. С пречиствател на въздуха проблемът ще се реши и така няма да излагате на риск здравето на служителите и да отблъсквате клиентите.

Какво е важно при избора на пречиствател за работното място?

При избора на пречиствател за въздух на работното място се съобразете на първо място с големината на помещението. Всеки производител в спецификациите отбелязва препоръчваната площ, за да се гарантира ефективен резултат.

Ако целта ви е да пречистите въздуха в голямо помещение например от гипсов прах, прах от шлифоване и др., снабдете се с модерен преносим индустриален пречиствател, който е с висока мощност и на час може да пречиства около 2000 м³ въздух. Много от пречиствателите, предназначени за индустриалния, спортния и др. сектори имат двойни G4 предварителни филтри и могат да задържат микрочастици прах до 99,99%.

Важно е да се информирате за филтриращата система на уреда. В зависимост от вашите нужди, може да се спрете на пречиствател само със стандартен НЕРА филтър или на модел, който притежава и филтър с активен въглен.

Някои модели имат и овлажняваща функция и осигуряват чист въздух с активния си плазмен йонен разряд и флаш стриймър технология.

Вземете предвид и размера на уреда. Обикновено този тип уреди имат компактен дизайн и не заемат голямо пространство.

Подобрявайки качеството на въздуха на работното място с подходящ пречиствател, вие всъщност инвестирате в здравето на хората, работещи за вас, както и в това на клиентите, на които разчитате за увеличение на приходите си.