Сервиз 0700 911 40 , Поръчки: 0875 16 35 99
Новини

Новини

6 основни предимства на пречистения въздух

6 основни предимства на пречистения въздух

Напълно във възможностите на човека е да изкачи най-високата планина или да живее в най-суровата пустиня, но животът на всеки от нас е невъзможен, ако нямаме достъп до такива прости неща като вода, храна, въздух и сън. И ако можем да останем живи без храна повече от три седмици, а без вода – една седмица, то без да дишаме, няма да издържим и три минути. Но да бъдем не само живи, а и здрави, в днешната силно замърсена среда понякога е истинско предизвикателство. Това се отнася особено за въздуха, който дишаме.

Така необходимият за оцеляването ни кислород в големите градове е смесен с фини прахови частици, серен и азотен диоксид, изгорели газове и други вредни за организма ни субстанции. Не по-малко замърсен е въздухът в затворените помещения, като според изследванията, той може да бъде по-токсичен от външния с до 50% повече.

Как се замърсява въздухът в затворените помещения?

Вдишванията, които всеки един възрастен прави дневно, са около 22 000 и с всяко от тях можем да поемем от 40 000 до 75 000 различни миниатюрни частици, които да причинят алергия, различни респираторни заболявания, главоболие. Причина за наличието на много замърсители на въздуха на закрито е липсата на циркулация. Когато въздухът не се сменя, той се насища с прахови частици, изпарения от козметика и препарати за почистване, цигарен дим, полени, формалдехид и др.

В матраците и диваните ни вкъщи се размножават акари, които се хранят с плесенни гъби и с нашите епителни клетки. Понеже акарите са много леки, и те, и изпражненията им, попадат във въздуха.

Алергени и косми от домашни любимци също остават във въздуха, а при отваряне на прозореца в помещенията навлиза цветен прашец, причинява алергичен ринит и сезонни алергии или ги обостря. Във въздуха, който дишаме на закрито, може да има още и спори на плесени, вируси и др.

Когато в едно помещение учат или работят много хора, при липса на подходяща вентилация и добър пречиствател за въздух качеството на въздуха ще бъде влошено, а това ще снижи продуктивността и може да доведе до здравословни проблеми.

Дори да излизаме достатъчно често сред природата, важно е да дишаме чист въздух в затворени помещения. Вижте 6 от основните предимства на пречистения въздух.

6 предимства на пречистения въздух

Пречистеният въздух, който дишаме на закрито, ни влияе положително в различни насоки.

Помага за добрия сън

От качеството на въздуха много зависи дали ще си починем добре. Чистият въздух осигурява здравословна среда за сън. Според научните изследвания, колкото повече сме изложени на фини прахови частици, азотен диоксид и др. замърсители, толкова по-вероятно е да имаме лош сън. Освен това се удължават и периодите на будуване, след като вече сме легнали.

Спането на чист въздух помага за силна имунна система, поддържане на здравословно тегло и подобряване на възможностите за съсредоточаване.

Намалява риска от заболявания

Дишането на замърсен въздух в дългосрочен план може да предизвика болестни състояния и заболявания като алергии, астма, хормонални проблеми и метаболитни нарушения, сърдечно-съдови проблеми и дори диабет. Това се отнася особено за малките деца, които имат неукрепнала имунна система и вдишват по-голямо количество въздух на кг телесно тегло. Непречистеният въздух може да причини забавено развитие на белите им дробове и мозъка.

Предпазва от алергии

Отключването на алергии при свръхчувствителните хора може да стане много лесно след контакт с алергени, които носят полени, прах или кучешки пърхот. НЕРА филтрите на пречиствател за въздух Xiaomi или устройства на друга марка ще филтрират животинските косми и полени на 99,9%.

Намалява риска от главоболие

Една от многото причини за главоболие може да бъде застоялият, т.е. непречистен въздух. Всички замърсители, наред с издишания от нас въглероден диоксид, намаляват количеството на кислород. Недостигът му, комбиниран с наличие на различни замърсители, може да доведе до главоболие.

Помага за по-добра концентрация

Според научните проучвания, качеството на въздуха на закрито е от голямо значение за работата ни. Когато въздухът е чист и свеж, хората не се уморяват бързо, концентрират се по-добре и са по-тонизирани и работоспособни.

Намалява риска от кожни раздразнения

Замърсеният въздух може да ни причини не само вътрешни увреждания, но и попадайки върху кожата, да я увреди, като предизвика зачервявания, екземи и др. Чистият въздух, особено по време на сън, помага на кожата да се регенерира и да бъде здрава и чиста.

Какво е решението?

Макар на пръв поглед замърсителите на въздуха у дома да ни се струват по-малко, отколкото във външната среда, доказано е, че могат да ни окажат дългосрочни вреди. Най-разумното решение е да си осигурим пречиствател за въздух Philips, Xiaomi, Daikin или модел на друга качествена марка.

За по-добър ефект може да изберете 2 в 1 – пречиствател и овлажнител за въздух. Той ще премахне 99,97% от най-малките частици до 0,003 микрона и ще създаде постоянно ниво на влажност.

Добрият пречиствател ще ви бъде изключително полезен, като ви предпази от алергени, подобри съня ви и като цяло ви осигури по-добро качество на живот.