Сервиз 0700 911 40 , Поръчки: 0875 16 35 99
Новини

Новини

Има ли значение вида вендинг машина и на какво да обърнем внимание?

Има ли значение вида вендинг машина и на какво да обърнем внимание?

Преди години може и да е изглеждало необичайно да си вземеш кафе от автомат на улицата, но днес вендинг машините са част както от екстериора, така и от интериора на много институции. Те се превърнаха в изключително удобен и рентабилен начин да се снабдим не само с храна и напитки, но и с най-различни стоки, включително и лекарства.

Основни предимства на вендинг машините

Ползите от вендинг машините са много и те се отчитат както от служителите в предприятията с автомат за храни и напитки, така и от самите ръководители на компании. За да бъдат толкова разпространени по целия свят и да се инвестира във все по-иновативни автомати, причината е в множеството им предимства.

От вендинг машина може да си купите почти всичко по всяко време, без да чакате на опашка и да губите време. Ако сте ръководител на предприятие, осигурявайки вендинг машина за служителите си, ще повишите производителността им, защото ще имат постоянен достъп до подкрепящи закуски и ободряващи напитки. Ще им спестите и време, което е от полза и за бизнеса ви, тъй като имат възможност да отдъхнат и спокойно да изпълняват по-ефективно задълженията си.

Инсталирането на вендинг машина в предприятието или в офиса ще повиши и имиджа на фирмата, като не се изисква голяма инвестиция. Ако обмисляте идеята за закупуването на вендинг машина за вашите служители, проучете възможностите.

Най-успешните покупки се правят при добра информираност. Вижте какво трябва да знаете за различните видове вендинг машини и изберете правилната.

Видове вендинг машини

Класификацията на машините за вендинг може да бъде по различни признаци: според вида на стоките и услугите, място на монтаж, дизайн, размер, метод на издаване на стоките, интерфейс и др.

Най-популярните видове вендинг машини са:

За пакетирана храна

Ако предвиждате вендинг машина за място, в което има над 80 служители, подходяща е машината на марката SandenVendo. Тя разполага с 6, максимално 7 рафта с позициите между 44 и 56. Може да се разположат около 200 пакетирани храни като чипсове, снаксове, кроасани, десерти и др. Автоматът е достатъчно мощен – 400 W и не потребява много електроенергия за 24 ч. – 3,02 kWh. Електронна система контролира температурата на въздуха. Машината работи стандартно с монети и банкноти.

За топли напитки

Автоматът за топли напитки е най-много употребяван. Ако искате качествено кафе и още близо 20 вида топли напитки, вендинг машината Necta Astro 2 ES8 ще задоволи в голяма степен изискванията ви. Почитателите на кафето могат да избират между 2 вида кафе на зърна, инстантно кафе, 3 в 1, ирландско кафе капучино с различен вкус, както и чай, мляко, горещ шоколад и др. Машината дава възможност за монтаж на ключ система за използване на делегирания бюджет на всеки служител.

За студени напитки

Всеки има нужда от разхладителна напитка и чиста вода особено на работното място. Подходящ избор за организация с над 80 служители е най-новата машина на SandenVendo. Позволява зареждане с вода, бутилки сок и безалкохолни напитки в кенове. В нея се побират около 200 продукта, като разполага с 5 рафта и 40 позиции. Поддържа нужната оптимална температура.

Модуларни

За да бъдете в крак с новите технологии, може да спрете избора си на модуларна вендинг машина. Изключителна модуларност предлага моделът Aria S на Bianchi lei. Машината е с 3 потребителски интерфейса, панел за избор с 20 големи полета с подсветка. Голямо предимство е нейният тъч скрийн монитор, даващ възможност за произвеждане на мултимедийно съдържание.

Въпреки компактните си размери, машината разполага с 4 рафта с голям капацитет и широко пространство за вземане на обемни продукти

След като се ориентирате в характеристиките на различните видове вендинг машини, има още критерии, с които да съобразите избора си.

За какво трябва да помислим при покупка на вендинг машина?

Дори да сте се насочили към определен вид вендинг машина, трябва да помислите и относно критерии като:

Големина

Обикновено вендинг машините не заемат много място и ви е необходим около 1 кв.м за инсталирането ѝ. Но съобразно пространството, с което разполагате, изберете и размерите ѝ. Най-често те са: височина – 1830 мм, широчина – 875 мм и дължина 780 мм, като понякога широчината е 650 мм, а дължината - 742 мм.

Достъпен интерфейс

Много е важно интерфейсът да не затруднява пазаруването. Препоръчителен е изборът на прост сензорен интерфейс, максимално ясен и удобен.

Капацитет

Съобразявайте при избора си капацитета на бойлера при кафе автоматите, както и броя чаши и бъркалки. Пакетираните храни трябва да бъдат поне 200 бр.

Автоматично изключване

Всички кафе автомати сигнализират звуково края на покупката. Ако искате най-доброто, спрете се на модел за автоматично изключване, когато не се използва за определен брой минути, като ще спестите електроенергия по този начин.

Температурни граници

Границите, в които се поддържа температурата във вендинг машините, е обикновено 8-10°С, което е напълно достатъчна оптимална температура.

След като прецените всички предимства на видовете вендинг машини и възможностите им, остава да изберете онзи модел, който в най-голяма степен ще задоволи нуждите на вашите служители и клиенти.