Сервиз 0700 911 40 , Поръчки: 0875 16 35 99
Новини

Новини

Кафе Julius Meinl. Какви са предимствата му?

Кафе Julius Meinl. Какви са предимствата му?

Милиони хора по света обичат кафето заради точно определения вкус от избраната марка. Стотици брандове се стараят да привлекат вниманието на потребителите, предлагайки качествени продукти и неповторимо изживяване, но производителят на кафе Julius Meinl безспорно е сред световните лидери в индустрията. 

Научете повече за неговите характеристики и предимства тук.

 

История на марката Julius Meinl

Австрийската семейна компания Julius Meinl започва своята история през 1862 г., когато в центъра на Виена Юлиус Майнл I продава в магазина си освен подправки, захар, какао и ориз, и зелено кафе на зърна.

Само след 5 г. Юлиус разработва нов процес на изпичане на зърната без контакт на газовете от въглищата с тях. Така те вече нямат остатъчен неприятен вкус.

През 1912 г. фирмата мести централата си на Gasse 3-7 във Виена (през 1954 г. самата улица приема името Julius Meinl и до днес се намира там). 1913 г. компанията става най-голямата, която изпича зърна в Австро-Унгария и е най-крупният износител на чай и кафе в Централна Европа.

През годините брандът създава своите първокласни кафета Jubilee, Präsident, 1862 Premium, The Originals и още редица други великолепни предложения. Пръв Julius Meinl започва да блендира няколко сорта в един пакет, а в последното десетилетие на настоящия век непрестанно разширява асортимента си от капсули, студени кафе напитки и чай.

Днес суровото кафе се преработва от компанията в двете фабрики – в Австрия и в Италия, където ежегодно се изпичат общо над 16 хил. тона висококачествено кафе на зърна.

 

Популярност на марката Julius Meinl в България и по света

Петте поколения експертен опит и традиции в бранша дават своите необорими резултати. Julius Meinl заема място сред 3-те най-добри марки кафе в класациите на повече от 40 държави. Лидер е на пазара в Централна и Източна Европа, Дубай, Адриатика и Русия. 

Над 40 хил. ресторанта и бизнес клиенти по света, включително и в България, разчитат на изисканото кафе на Julius Meinl. Всеки ден в повече от 70 страни се сервират общо 5 милиона напитки с марката, превърнала се в глобален посланик на виенската кафе култура. 

Компанията гарантира, че нейният продукт отговаря на всички изисквания за качество и за да демонстрира и поддържа това безупречно ниво, всяка година обучава близо 1200 ресторантьори и персонала им в своята Академия за кафе.

Вниманието и отдадеността във всеки от етапите – от закупуването на кафеени зърна от подбрани плантации до поставянето им в ефектна опаковка и приготвяне на напитката, са причина Julius Meinl да е любим избор за мнозина.

 

Основни характеристики на кафе Julius Meinl

Силните позиции на Julius Meinl в Европа и други части по света се дължат на неговите отличителни характеристики.

Типове кафе

На родния пазар марката предлага мляно кафе, кафе зърна и капсули. Смесите съчетават зърна Арабика и Робуста с високо качество. Популярни блендове са средно изпеченото Crema Espresso Classico, Gusto Pieno – със силно тяло, Bar Speciale с орехов послевкус и т.н. Богат вкус в удобна форма предлагат капсулите Ethiopia Sidamo и Espresso decaf.

Качество на продукта

Опитът, страстта и непрекъснатото усъвършенстване са факторите, позволяващи на Julius Meinl да предлага на своите клиенти кафе с толкова високо качество. Внимателно селектираните зърна от най-добрите региони, уникалната технология за изпичане и строгият контрол на всеки един етап позволяват постигане на съвършенство.

Устойчивост и етика в производството

Julius Meinl печели доверието на потребителите и със своите устойчиви инициативи, доказващи отговорно отношение към екологичните и социални предизвикателства. Част от приноса на марката в това отношение са 100% компостируемите капсули и биоразградимите чаши за кафе.

Към устойчивите ангажименти се отнасят и тези за подобряване на устойчивия бизнес на фермерите като предоставяне на техническа помощ, обучения и прочее.

 

Предимства на кафе Julius Meinl

Безкомпромисният вкус и аромат на кафетата Julius Meinl са постигнати благодарение на:

Високо качество на зърната

Независимо в кой регион на света са произведени, поради личния контакт с производителите от малки ферми и плантации, доставката на зърната остава директна. Това гарантира свежестта и богатия аромат на всяка чаша.

Уникален вкус и аромат

Оригиналната технология за изпичане и съчетаването ѝ с качеството на зърната помагат кафетата Julius Meinl да запазят естествения си аромат и вкус дълго време. Смесите от Арабика и Робуста комбинират различни интензивни ухания, създавайки богат каталог от предложения за всеки ценител.

Наличие в магазини и кафенетата

Julius Meinl притежава офиси в десетки страни, също и в България, което е благоприятна възможност марката да бъде открита в много магазини и сервирана в кафенетата на почти всеки град. Неповторимият вкус и аромат заслужено ги правят разпознаваеми и все по-предпочитани.

Социална отговорност

Подобно на други компании, и Julius Meinl акцентира на принципите на устойчивостта. Социалната отговорност към фермерите, създаването на биоразградими капсули и чаши са само част от инициативите, които Julius Meinl е предвидила, за да постигне мечтата си за 100% устойчиво портфолио.

А вашият ежедневен навик също може да бъде по-устойчив и по-вкусен с Julius Meinl – кафе с традиции, които марката надгражда, за да достави на милиони хора удоволствие с всяка чаша.