Сервиз 0700 911 40 , Поръчки: 0875 16 35 99
Новини

Новини

Кафе машина с капсули или с мляно кафе? 3 съвета при избор

Кафе машина с капсули или с мляно кафе? 3 съвета при избор

Водени от любовта си към кафето и неговата нестихваща популярност, хората непрестанно измислят нови начини за отглеждането, приготвянето и пиенето му. Напитката има различни варианти, като за някои е нужен уред, ползваш смлени кафеени зърна, а за други – кафемашина с капсули. Макар че в капсулите кафето също е мляно, възможностите на двата вида уреди не са еднакви.


Какви са основните разлики между двата типа машини?


Кафе машините, които работят с мляно кафе, могат да са електрически с капков филтър или еспресо машини, които от своя страна се делят на ръчни, полуавтоматични и автоматични. Автоматичните сами мелят зърната и ни „поднасят“ напитката, докато при останалите трябва кафето да бъде предварително смляно.


Друг важен момент е дозирането на кафето – при автоматичните и капсулните кафе машини не трябва вие да определяте нужното количество за всяка чаша, което прави приготвянето ѝ по-лесно и бързо.
Значим плюс е широката гама от вкусове и лесното почистване. Освен че предложенията за вида на капсулите са изключително разнообразни, след използването им не остава утайка и не необходимо толкова често миене на уреда


Всяка от кафе машините има положителни страни и такива, които не биха отговорили на вашите конкретни нужди и предпочитания. Наборът от функции при еспресо машините е най-голям, но ако харесвате класическото черно кафе, удачен избор би била и машината за филтърно кафе, а за забързаното ежедневие безспорно най-компактен и удобен е капсулният тип уред.
Изборът между система с капсули или с мляно кафе може да е труден. Вижте нашите 3 съвета, за да сте сигурни, че вземате най-правилното решение.

3 съвета при избор кафе машина 


Различните начини, по които можете да приготвите кафето си, показват колко важно място заема напитката в нашето ежедневие. Независимо дали сами мелите кафе зърната, дали се доверявате изцяло на автоматичната еспресо машина, или използвате готови кафе капсули, всеки има свои фаворити и причини за тези предпочитания. Те могат да се обобщят в няколко ключови фактора при избор. Ето 3 от тях:


Имайте предвид броя на хората, които ще я използват


Първият важен критерий е каква ще бъде консумацията на кафе. Ако купувате уред за себе си, зависи колко от членовете на семейството ви ще пият кафе. Машина с капсули или с филтър ще е достатъчна за един или двама души. 


Кафе машината за офиса също се нуждае от по-внимателен избор. Преценете колко напитки дневно могат да се получат от даден модел, ако офисът ви е по-голям. Средната консумация кафе на ден е по две чаши на служител. Това означава, че трябва да изберете машина, доставяща над 100 дози дневно. Най-удобна за вас би била автоматичната еспресо машина, а някои от разновидностите ѝ са конструирани да правят по 2 кафета едновременно. 


При малък офис машина с капсули също е вариант. Получаването на напитките ще бъде достатъчно бързо, а служителите ви ще са доволни от предлаганото видово разнообразие.


Помислете за разликите във вкуса


Ако за вас е важно всеки път да пиете кафе с едни и същи вкус и аромат, тогава насочете избора си към машината с капсули. В нейните дози кафето е прецизно смляно и няма как количеството, сортът и съотношението да бъдат объркани.


В случай че сте от любителите на кафе, които искат да експериментират с различни кафе зърна, заложете на машина с филтър или автоматична еспресо машина. Тя ще ви даде възможност за напитки с всякакви вкусове, разнообразявайки вашето кафе преживяване. А ако уредът е с опции да добавя мляко или сметана и шоколад, тогава менюто с предложения се обогатява още повече.


Помислете за разположението


Разглеждайки предлаганите на пазара марки кафе машини, ще попаднете на модели с различен дизайн и размери. Малката кухня или ограниченото офис пространство понякога не позволяват избор на по-обемист уред. Тогава трябва да се насочите към по-компактни опции, каквито са например капсулните машини. Ако пък сте ценители на минималистичния стил, може да откриете и някои полуавтоматични и автоматични уреди, които да ви допаднат.


Много добре обмислете мястото, на което смятате да разположите машината. Ако това е специално оборудвана стая за отдих в офиса и вашите служители са повече на брой, изберете голям модел, който е с автономно зареждане на вода.


Какви кафе машини предлага Breaktime?


Винаги можете да получите професионален съвет за кафе оборудване от нашите специалисти. В Breaktime ще откриете най-подходящата машина според вашите предпочитания и условия. Освен че предлагаме висок клас кафе машини за вашия офис, независимо от големината му, ние ще се погрижим за монтажа на машината, доставката на консумативи и за поддръжката ѝ.


Вече няма да е нужно постоянно да следите дали резервоарът на машината е пълен с модели като Scott EGO, Bianchi Gata, Dr Coffe F2 и др. За да разчитат служителите ви на разнообразни напитки, включително и чай, машини като Bianchi Talia осигуряват до 24 вида, а други са с 2 или 3 канистъра за инстантни напитки.


Чашата хубаво кафе е важен ежедневен ритуал и у дома, и на работното място. Когато е приготвено от качествени зърна и с добра машина, ще можем да му се насладим истински и да извлечем всички ползи от консумацията му.