Сервиз 0700 911 40 , Поръчки: 0875 16 35 99
Новини

Новини

Кафе на зърна „Лаваца”. Какви са разликите и кой вид е подходящ за нас?

Кафе на зърна „Лаваца”. Какви са разликите и кой вид е подходящ за нас?

Кафе на зърна „Лаваца”. Какви са разликите и кой вид е подходящ за нас?

Кафето като напитка за начало на деня е предпочитано от много хора. Приятният вкус, невероятният аромат и свойството му да ободрява са причина да бъде приготвяно по много начини и да се търсят все нови рецепти.

Различните марки предлагат разнообразни видове кафе на зърна, разтворимо или на капсули, а начинът на приготвяне на напитката зависи от вкуса на всеки.

Разтворимо кафе, кафе капсули или кафе на зърна?

Докато някои се наслаждават на напитка, приготвена от прясно смляно кафе на зърна, има и други, които предпочитат по-бързия начин и затова избират разтворимото кафе или кафето в капсули.

Няма правилно и неправилно избрано кафе, защото навиците и чувствителността на хората са различни. Всеки би изтъкнал различни причини, както за избор на кафе, така и за начина му на приготвяне. 

Истината е, че прясно смлените зърна придават по-интензивен вкус от капсулите, но и в тях кафето се запазва достатъчно свежо, защото кафето се запечатва веднага след смилане. От друга страна, лекотата на приготвяне на разтворимото кафе е голямо предимство, но относно полезните свойства дори и на най-качественото разтворимо кафе, все още се водят спорове. Специалистите твърдят, че не трябва да го пием всеки ден, защото съдържанието на кофеин в него остава за 10 ч., докато тонизиращият му ефект трае само 2-3 ч.

Безспорен обаче е фактът, че за първокласно кафе се смята приготвеното от прясно изпечени кафени зърна. Вкусът му зависи от вида на зърната, къде са отгледани, как са изпечени и др. фактори.

На пазара има десетки производители, което може да направи избора ни на качествено кафе на зърна не особено лесен. В тази статия ще си поговорим малко повече за кафето на зърна „Лаваца” и неговите различни видове и предимства. Прочетете повече тук и изберете подходящия вид за вас.

Защо да изберем кафе на зърна „Лаваца”?

Италианската марка Lavazza е популярна в над 90 страни по света. В продължение на своята 100-годишна история тя усъвършенства до такава степен процесите от събирането на зърната кафе до опаковането, че е получила световно признание.

Марката произвежда както оригинални смеси, така и моносорти. Кафе Lavazza е умерено силно, с лек аромат и изискан вкус.

Съвременното кафе на зърна „Лаваца” е резултат от идеята на основателя на бранда Луиджи Лаваца да комбинира кафе зърна от различни части на света, като съчетае по неповторим начин специфични аромати и вкусове.

Какви са различните видове кафе на зърна „Лаваца” и за кого са подходящи?

Кафето на зърна „Лаваца” може да се състои само от сорта „Арабика” или да включва и „Робуста” в различни комбинации.

„Лаваца крема”

За тези, които не харесват горчивото кафе и тежкия послевкус, „Лаваца” предлага видове с мек и кадифен вкус.

LAVAZZA CREMA E AROMA например комбинира най-добрите зърна от сортовете „Арабика” и „Робуста” с невероятен аромат. Този вид е подходящ за италианско еспресо, както и за кафе напитки с мляко като капучино и макиато.

Със средно изпечените зърна на LAVAZZA SUPER CREMA може да се приготви също италианско еспресо с плътно тяло и каймак, с аромат на мед и бадеми.

LAVAZZA CREMA GUSTO е кафе, което съдържа само 30% „Арабика”, а останалите зърна са „Робуста”. Получената кремообразна напитка не е много силна и е с шоколадови нотки.

„Лаваца Експерт Густо Форте”

Това е най-силното LAVAZZA кафе. Съдържа 100% зърна „Робуста”, събрани в Азия и Африка. Има кремообразно тяло, а вкусът му е силен и оставя послевкус на какао и карамел. Добър избор е за у дома, за офиса или другаде, ако търсите силно кафе с наситен аромат.

„Лаваца Голд селекшън”

Кафето е смес от 80% зърна „Арабика” от Бразилия и Колумбия и 20% „Робуста” с произход остров Ява. Кофеинът в съдържанието му е в умерено количество. От сместа се приготвя еспресо с интензивен аромат. Уникалната комбинация на фини кафе зърна с пълен вкус и деликатни аромати на шоколад с нотки на ванилия води до едно перфектно горчиво-сладко равновесие, предпочитано от мнозина.

„Лаваца Био”

Био кафето „Лаваца Тиера” представлява сполучлива селекция от 100% кафе „Арабика”. Подбрани са сладки и фини сортове, отглеждани в сертифицирани ферми, които са разположени в Централна и Южна Америка в страни като Перу, Бразилия и др. Зърната са средно печени, а получената напитка е с кремообразна текстура и оставя ароматен послевкус на плодове и цветя.

Тези и други видове кафе на зърна „Лаваца” са вдъхновени от традиционната италианска кафе култура и носят вкус и аромат от всички краища на света. Перфектно балансирайки всички предимства на различните зърна, „Лаваца” предлага винаги доказано качествено кафе с автентичен вкус и неустоим аромат.

Дали ще предпочетете ароматно късо, или интензивно дълго еспресо, млечна напитка или чисто кафе, приготвено от предпочитания вид зърна, кафето „Лаваца” ще ви помогне да подобрите настроението си и да се заредите с енергия у дома, в офиса или на среща с приятели.