Сервиз 0700 911 40 , Поръчки: 0875 16 35 99
Новини

Новини

Кафе решения за вашия офис. Какво да изберем?

Кафе решения за вашия офис. Какво да изберем?

Ако има нещо, без което много от нас трудно ще започнат работния ден, това е кафето. Често обаче нямаме време да го изпием вкъщи и затова разчитаме да си вземем по пътя за работа или още по-добре – да си го приготвим в офиса.

Но не само сутрешната доза кафе е важна. При работа в офис, с напрегнати и пълни със стрес часове, чашата кафе по време на почивките може да ни помогне да възстановим силите си.

Защо е добре да предлагаме кафе в офиса?

Добрите работодатели постоянно търсят начини да направят работното пространство по-комфортно и да повишат мотивацията на служителите си.

Много хора днес оценяват по-високо условията, при които прекарват работния си ден, отколкото финансовите ползи. Осигуряването на кафе на работното място означава по-позитивна атмосфера, по-плавен и спокоен работен ден.

Предложите ли подходящо кафе решение за вашия офис като кафе машина или вендинг автомат, ще имате доволен персонал, а вие можете да разчитате на по-висока продуктивност и ангажираност към поставените задачи.

За много хора кафето е неизменна част от работния ден. Предлагаме ви няколко кафе решения за офиса, с които да улесните и зарадвате екипа си.

Кафе решения

Стигнете ли до убеждението, че непременно трябва да дадете възможност на екипа си да пие качествено кафе в офиса, трябва да помислите как да го направите по подходящ начин. Предлаганите кафе машини в търговската мрежа са различни марки и модели, но основно се делят на филтърни и еспресо машини. В зависимост от техните характеристики и предимства, можете да се ориентирате към най-подходящата за вашите условия и предпочитания.

Машина за филтърно кафе

Приготвянето на кафе с филтърна машина става много лесно. Тези машини обикновено правят само чисто кафе, като някои използват сменяем хартиен филтър, а други – за многократна употреба. По-евтини са хартиените и по-лесно се използват, а филтърът за многократна употреба след изплакване може да бъде използван отново.

Когато изберете с какъв филтър искате да бъде машината, трябва да решите и дали моделът да бъде с термос или стъклена кана. При всички случаи за офис ще ви трябва кафе машина с по-голям капацитет.

Еспресо кафе машина

Докато при кафе машините с филтър напитката се получава след преминаване на горещата вода през смляното кафе, вкусът и ароматът на кафето се извлича от еспресо машината чрез гореща вода под налягане. При различните машини налягането може да бъде различно – от 9 до 15 бара.

Много хора предпочитат еспресото заради фината пяна върху напитката. На базата на еспресо могат да се приготвят и други напитки. За почитателите на разнообразието еспресо машината е идеалният избор.

Някои машини разполагат с 2 дюзи, така че могат да се приготвят 2 напитки едновременно. Най-модерните модели имат вградени противокапкова система, функция за автоматично изключване, енергоспестяваща програма и др.

Автоматична кафе машина

Опцията за избор на автоматична кафе машина изглежда много привлекателна, защото тези машини смилат автоматично кафе зърната, пресоват смляното кафе и приготвят напитката. Всичко става за секунди и само като се натисне един бутон. Събраното в контейнер използвано кафе се изхвърля периодично.

Много от автоматичните кафе машини са с функция за контролиране силата на кафето, а моделите с по-висока цена разполагат и с функция за разпенване на млякото.

Ръчна кафе машина

За да се приготви кафе с ръчна кафе машина, е необходимо малко повече време, но ако се усвоят нужните умения, то ще се съкрати.

Предимствата на тези машини е, че можете да имате прецизен контрол върху дължината на кафето. Друго предимство е големият избор от добри сортове кафе и различни смеси. Но за да бъде извлечен максимално ароматът на закупените зърна, трябва да инвестирате и в добра кафемелачка.

Кафе машина с капсули

Капсулните машини са все по-популярни заради бързото приготвяне на напитка от кафе, което е предварително дозирано и поставено в капсули.

Кафе машините с капсули не произвеждат отпадък, освен празните капсули, някои от които са биоразградими. Видовете капсули са много, като трябва да се внимава дали са съвместими със съответната кафе машина.

Ако офисът ви е малък, капсулната машина може да бъде добър избор. Няма обаче да разполагате с опция за пяна от мляко, а и нямате толкова голям избор от вкусове, както при кафе зърната, защото съдържанието се избира според предпочитанията на производителя.

Как да изберем кафе машина за офиса?

Факторите, от които може да зависи изборът ви, са няколко. Освен с бюджета, с който разполагате, съобразете се и какво количество кафе може да произвежда машината спрямо големината на екипа ви.

Важни са също бързината на приготвяне и дали машината предлага разнообразие от напитки. Предвидете също и дали използването ѝ е лесно и колко време отнема почистването.

За да бъдете по-спокойни, че изборът ви е правилен, потърсете консултация със специалист във фирма за кафе оборудване. Стремете се да задоволите максимално потребностите на екипа си от хубаво кафе, дори ако трябва да изберете по-скъпата опция.