Сервиз 0700 911 40 , Поръчки: 0875 16 35 99
Новини

Новини

Как се прави кафе с капсули? Обяснение с лесни стъпки

Как се прави кафе с капсули? Обяснение с лесни стъпки

Ако сравняваме кафените капсули с употребата на смляното кафе, може да се каже, че те са сравнително нов начин за приготвяне на любимата напитка. Поради своето удобство те са високо ценени от почитателите на кафето, които разчитат на точно определен вкус и искат да му се наслаждават по всяко време.

Видове кафе на капсули

Този тип продукт става все по-популярен заради практичността си. Всъщност съпоставката на капсулите с кафето е аналогична с приликата между пакетчетата чай и самата билка. Почти всяка утвърдена марка произвежда капсули, чиито размери и материали обаче са различни. По отношение на дизайн на капсулите средният размер е 30,5 мм като радиус, а дозата кафе е 8-12 грама.

Дозата може да бъде поставена в опаковка от полимер, безопасен за хранителни продукти, от алуминиево фолио или от тяхната комбинация с прибавена целулоза. Има и капсули за многократна употреба, а някои брандове използват биоразградими.

Производителите предлагат над 15 вида капсули – еспресо, капучино, лате, безкофеиново и редица други. Известните брандове включват в портфолиото си не само капсули, а и свои специални кафемашини за тях.

Австрийската компания Julius Meinl например селектира най-добрите кафеени зърна от цял свят и нейните капсули ще ви очароват с блендове от Бразилия, Етиопия и Централна Африка. 

Кафе капсулите на Lavazza – един от световните лидери, които са се сред фаворитите и на българския пазар, са великолепните Cafe Crema, Intenso, Dolce, Delicato и др.

Други популярни марки, предлагащи кафе капсули, са Doncafe, Tchibo, illy и още редица имена. А ако искате да си приготвяте напитката си по екологичен начин, се насочете към биоразградимите опаковки, каквито предлагат Julius Meinl или друг бранд.

Както знаете, дозите се приготвят със специална кафемашина, но не всички капсули са съвместимост с всеки уред, макар че вече се продават и модели, работещи с повече от един тип капсули.

Видове кафемашини с капсули

С инвестицията в капсулна кафемашина ще отпадне необходимостта да мелите кафе зърна, да допълвате и измервате всеки път нужната доза. Освен това вкусовият профил на капсулите е гарантиран, докато съществува опасност зърната (цели или смлени) да се овлажнят, да загубят аромата и качествата си. Самото приготвяне е изключително бързо, което е особено голям плюс в динамичното ежедневие.

В търговската мрежа ще откриете богато разнообразие от кафемашини, работещи с капсули, и всяка от тях разполага със свой набор от функции и предимства. Сред най-добрите марки уреди безспорно са Krups, Nespresso, Tchibo, Lavazza и др.

Освен че имат модерен дизайн, кафемашините за капсулно кафе загряват за секунди, напитката се приготвя лесно, а някои приемат капсули от повече видове и може дори да с опция за разпенване на мляко.

Макар че основен дял от капсулите са за приготвяне на еспресо, отделни брандове предлагат опции и за лунго, капучино, лате, горещ шоколад и т.н..

Стъпки за правене на кафе с капсули

Ако още не сте много наясно как се прави кафе с капсули, бъдете сигурни, че не е никак сложно. Всичко, от което имате нужда, е избраните дози да бъдат съвместими с вашата кафемашина. Когато вече сте решили да пристъпите към приготвянето на напитката, може да го направите в следната последователност:

  • Напълнете контейнера за вода на кафемашината;

  • Изберете капсула, подходяща за машината;

  • Изчакайте уредът да загрее;

  • Изберете какво кафе желаете: Колко дълго да е то?

  • Изчакайте кафето да се приготви;

  • Изключете кафемашината и премахнете използваната капсула.

Ако искате да разнообразите с нови капсули, несъвместими с кафемашината ви, опитайте с адаптер. Все пак тези хитроумни приспособления също не са универсални – аксесоарът трябва да е съвместим и с капсулата, и с машината.

Не забравяйте редовното почистване на машината и стриктно следвайте указанията на производителя, касаещи профилактика и поддръжка. Доверявайки се на утвърдена марка, надежден търговец и сервиз, ще си гарантирате безпроблемно ползване и винаги перфектни напитки.

Кои са най-подходящите кафемашини за офиса?

Дозираните порции са практичен и удобен вариант да пиете първокласно еспресо не само у дома, но и на работното място. Ако офисът ви не е голям, с подходяща капсулна машина ще можете лесно и бързо да си приготвите и кафе, и други напитки в зависимост от функциите на машината и асортимента на марката.

Предлаганите в търговската мрежа кафемашини от този тип са с елегантен, компактен дизайн и са лесни за употреба. Всяка една от тях би могла да бъде вашият избор, стига да отговаря на изискванията ви.

Някои капсулни кафемашини се зареждат ръчно с вода, а при други пълненето е автономно. За да спестите време на служителите, преценете дали не е по-добре да изберете втората опция. Ако пък се спрете на първия вариант, следете за модел с капацитет на резервоара от около 1,8 л.

Някои модели разполагат с функция за задаване дължината на кафето, за автоматично изхвърляне на използваните опаковки и могат да се съчетаят с допълнителни аксесоари за по-комфортно и приятно използване.

Откъде да закупите най-добрите кафемашини?

Когато вземете решение за закупуване на капсулна кафемашина, проучете внимателно възможностите. Най-добре е да се спрете на компания, която предлага цялостни решения за офиса. 

Ако изборът ви бъде Breaktime, ще може да разчитате не само на качествена кафемашина, но и последващо зареждане с капсули и професионална техническа поддръжка. 

Важно е да изградите дългосрочни партньорски взаимоотношения, за да бъдете удовлетворени от покупката си и във вашия офис кафето да се приготвя бързо и с лекота.