Сервиз 0700 911 40 , Поръчки: 0875 16 35 99
Новини

Новини

Какво трябва да знаем за модуларните вендинг машини?

Какво трябва да знаем за модуларните вендинг машини?

Едва ли днес има работодател, който да не оценява предимствата от вендинг машина, поставена на работното място, за служители, клиенти и за целия бизнес. Тя не изисква високи режийни разходи и не заема много място, като в същото време задоволява потребностите от храна и напитки най-вече на служителите по време на техните почивки.

В момента на пазара има голямо разнообразие от вендинг машини, предлагани от различни производители. Едни от тях са само за кафе и топли напитки, други за студени напитки и закуски, а има и комбинирани.

Модуларните машини са практичен избор, когато имаме нужда от храна и топли напитки на едно място. Вижте повече за тях в нашия материал.

Какво представляват модуларните вендинг машини?

Комбинираните, т.нар. Combo Machines, са сравнително нови във вендинг сферата, но бързо се превръщат в популярен вариант за монтиране в офиси, учреждения и др. места.

Вендинг машината от модуларен тип представлява комбинация от закуски и напитки в един автомат. Това елиминира необходимостта да се купуват две отделни машини и е благоприятно решение за малки и средни предприятия, които не разполагат с много място.

По-голямата част от модуларните вендинг машини са всъщност 2 отделни машини, които се свързват при монтирането. Долната машина е за напитки и затова е изолирана и охладена. Обикновено продава от 6 до 8 вида различни напитки. Машината за закуски при повечето модели се намира над нея. Има варианти за закуски в горния модул, а за кафе и топли напитки – в този под него. Машини на бранда Bianchi например продават в долната машина бутилирана вода и закуски, а в горната –топли напитки.

Въпреки разликите при отделните марки и модели, общото е, че и двете машини, свързани в една, имат общ контролен панел, автомати за монети и банкноти и др., което поевтинява цялата машина.

Защо да изберем модуларна вендинг машина?

Комбинираните вендинг машини се предлагат с различен размер и са лесни за работа, като отговарят на изискванията на всеки клиент.

Избирайки модуларна вендинг машина за вашето предприятие, магазин или офис, вие можете да осигурите на служителите и клиентите си няколко важни предимства:

Спестява пространство

Вендинг машините от модуларен тип са не само по-компактни, по-леки и лесни за преместване от стандартните, но дават и възможност да бъдат разположени в по-тесни пространства. Сред тях обаче има и модели с по-големи размери.

По-малките Combo Vending Machine например може да са високи 1940 мм, с ширина 730 мм и дълбочина 790 мм. Много от моделите са с достъпни за инвалидни колички дисплеи и отвор за доставка.

Предлага повече разнообразие на едно място

В зависимост от модела на машината, предлаганите продукти могат да са различни с  избор поне на 30 разновидности, разположени на няколко рафта. Преимуществото за клиентите на машината е, че могат да се снабдят с храна и напитки в движение или по време на почивка само от едно място, което е удобна и спестяваща време опция. Много често хората изпитват едновременно нужда от храна и напитка, а модуларната машина удовлетворява точно тази потребност.

Ако се договори зареждането на модула за закуски със здравословни храни, комфортът за хората, предпочитащи снаксове, ядки, пълнозърнести закуски и др., ще бъде по-голям.

Може да ви спести средства

Наличието на една машина вместо две при всички случаи ще ви спести средства. Няма да се налага да купувате автомат за кафе и отделно машина за закуски и студени напитки. Удобството от осигуряване и на храна, и на вода и напитки ще бъде оценено от служителите и клиентите ви. Ако обаче разполагате с ограничено пространство, вероятно ще си позволите само кафе автомат.

Комбинираната вендинг машина е иновативно решение да се задоволят всички нужди от лека закуска и от напитка, без да се влагат големи средства. Грижата ви ще предизвика благодарността на служителите и те ще повишат продуктивността си. Клиентите също ще оценят усилията ви, а това само може да подобри имиджа на вашия бизнес.

Още една полза от Combo Vending машините е по-лесната поддръжка, тъй като панелът е един, механизмът за разплащане – също. И зареждането ще става по-бързо, защото макар и два, модулите са събрани на едно място.

Къде да поставим модуларната вендинг машина в офиса?

Най-доброто решение за това къде да бъде поставена модуларната вендинг машина може да ви предложат специалистите от фирма за вендинг услуги. Тя може да бъде същата, от която сте закупили вашата машина.

За да се инсталира вендинг машината, обикновено е нужна площ от 1 кв.м. Ако сте избрали по-обемист модел, може да е нужна площ от 1,5-2 кв.м. Взема се предвид и че до машината трябва да има свободно пространство за 2-3 човека, но това не би трябвало да е проблем, защото машината се поставя на открито пространство, а не в ъгли или под стълби. Важно е да бъде на място, където да се вижда, за да привлича вниманието.

Лесни за инсталиране, предлагащи разнообразни продукти и удобство, модуларните вендинг машини са новото поколение вендинг, създаващи комфорт в динамичното ежедневие на работещия човек.