Сервиз 0700 911 40 , Поръчки: 0875 16 35 99
Новини

Новини

Кои са най-добрите марки кафе капсули?

Кои са най-добрите марки кафе капсули?

Ако вече пиете кафе от капсули вкъщи или на работното място, сигурно оценявате бързината и удобството при приготвянето на напитката.  Това е и причината този метод да е толкова разпространен в последните години, особено за хора, които ценят времето си.

Въпреки че почитателите на смляното или разтворимото кафе не са малко, новата технология за производство на кафе капсули, както и машините за бързото му приготвяне, са много популярни. Вкъщи или в офиса, това е най-бързият начин да получите любимата си напитка.

Какво представляват капсулите за кафе?

Кафе капсулата представлява специален резервоар, съдържащ единична доза от 6,7-9 г кафе. То е получено от предварително печени зърна, които са смлени и пресовани. Опаковката на капсулата може да бъде пластмасова или алуминиева, но се произвеждат и комбинирани от алуминиево фолио и целулоза. Срещат се и биоразградими, изработени от дърво, захарна тръстика или царевица. Капсулите на определени производители често са съвместими само с една или няколко кафе системи.

Какво ще бъде кафето в капсулите зависи от конкретния производител. На пазара се среща голямо разнообразие от капсулни напитки, включително и кафе без кофеин и капсули за многократно използване.

Открийте най-добрите марки кафе капсули и направете правилния избор за вашите нужди.

Най-добрите марки кафе капсули

Между кафето в капсули на различните производители има разлики, които се определят от вида и качеството на зърната, метода на печене и последващата обработка. Зърната Арабика и Робуста, най-използваните сортове, могат да са в различно съотношение и в зависимост от това вкусът и ароматът на получените напитки да е различен. Докато от Арабика се получава по-богато на аромат кафе, Робуста е по-силно и с леко горчива нотка заради по-голямото количество кофеин.

В световен мащаб има много добри марки капсулно кафе, като при избора трябва да се доверите на личния си вкус, а също и да се съобразите с използваната машина.

Лаваца

Марката Lavazza повече от век носи вкус и неустоим аромат не само в италианските домове, но и по целия свят. Избира най-добрите зърна от насаждения по целия свят, за да получи многобройни смеси с перфектен баланс, отличен вкус и аромат. Може да избирате кафе капсули Лаваца, съвместими с кафе машини на Nespresso, от блендовете Espresso Amabile, Espresso Tierra, Blue и др. Блендът Cafe Crema Dolce е 100% Арабика с богата текстура и балансиран сладък вкус, от Espresso Intenso се получава пълно тяло и силна устойчивост на вкуса, а Espresso Ricco може да ви допадне с гъстия си каймак и аромат на шоколад. Широкият асортимент и уникалните комбинации прави Lavazza една от най-предпочитаните марки.

Долче густо

Dolce Gusto е производител на капсули и на машини за тях. Огромното разнообразие на кафе капсули Долче Густо може да задоволи изискванията на всеки. Dolce Gusto Cortado са за почитателите на напитки с малко мляко, а с повече – Cappuccino  или Café Au Lait.

За любителите на чистото кафе също има различни опции, а за тези, които предпочитат еспресото, са капсулите Dolce Gusto Ristretto Barista, Ardenza и др. Системите, които работят с капсулите на Dolce Gusto, могат да ви предложат и приготвяне на студено кафе през летните месеци с капсули Cold Brew.

Неспресо

Nespresso капсулите съдържат от най-финото кафе, но имат и още предимства. Това е прецизният начин на изпичане и смилане, в зависимост от бленда и произхода на кафето, както и специалният дизайн на алуминиевите капсули, защитаващ кафето от външни влияния. Кафето в капсулите на Nespresso е с изключително автентичен вкус, с пяна и плътен каймак. Марката разработва и капсули от 80% рециклиран алуминий, като целта ѝ е да постигне максимално неутрален въглероден отпечатък.

Фортисимо

Капсулите Fortissimo са разработени от австрийския производител Julius Meinl –водеща австрийска марка, предлагаща висококачествено кафе вече над 150 години. Съдържат богата гама от вкусове за получаване на уникални напитки. Зърната Арабика с произход Централна и Южна Америка придават на кафето една дискретна киселинност, а с Робуста от Азия се постига по-пълен вкус.

Ethiopia Sidamo

Това са капсули също на Julius Meinl и съдържат кафе Арабика от Етиопия. От него се получава напитка с цветен, цитрусов аромат и средна плътност. Ако харесвате по-високата киселинност  и послевкуса на тъмен шоколад, капсулите със средно изпечено етиопско кафе ще ви осигурят идеалното класическо еспресо.

Как да изберем нашата марка?

Вкъщи или на работното място, кафето е важно за моментите на отдих. Ако сте избрали да си го доставите от капсула, изборът ви на кафе капсули не е маловажен. Сред изключително многото марки насочете избора си към водещи производители като Lavazza, Julius Meinl, Doncafe, Tchibo и др. Може да използвате и капсули за многократна употреба, например на Nespresso, които са разработили 16 вида, или други, съвместими с вашата машина. Може да тествате предварително леките плодови вкусове, по-горчиви нотки или други варианти.

Важно е, че ще приготвите бърза напитка, без необходимост от почистване след това и да се порадвате на неповторимия вкус и аромат, освободен от кафе капсулата.