Сервиз 0700 911 40 , Поръчки: 0875 16 35 99
Новини

Новини

Кой е най-подходящият кафе автомат за нашия офис? 5 съвета при избор

Кой е най-подходящият кафе автомат за нашия офис? 5 съвета при избор

За успеха на един бизнес е важен не само фокусът върху нуждите на клиентите. Служителите също трябва да получават признание и адекватна грижа. Като управител или мениджър трябва да се погрижите те да работят в позитивна среда. Това, освен всичко друго, означава и пълноценни почивки, по време на които всеки може да се ободри с чаша кафе.

Има кафе автомати на различни марки и отличаващи се по размери и функции. Преди да пристъпите към конкретен избор, ако все още се колебаете относно необходимостта му, бъдете сигурни, че ползите ще бъдат много.

Защо да поставите кафе автомат в офиса?

Една от необходимите стъпки към по-добрата среда е осигуряване на кафе по време на паузите, а и по всяко време, когато служители в офиса имат нужда от малко енергия. Ползите за тях ще са, че ще спестяват време да търсят кафе навън, а освен това пространството около поставения кафе автомат обикновено става събирателна точка за непринудени разговори между колеги, което разтоварва от стреса и сплотява екипа.

Когато служителите ви се чувстват бодри и отпочинали, ще са по-отдадени на задачите си, по-съсредоточени и работоспособни, а от това печели цялата компания.

След като решите да реализирате идеята си да закупите кафе автомат за офиса, трябва добре да проучите възможностите.

5 съвета при избор на кафе автомат за офиса

Какво е важно при покупката на кафе автомат за офиса? Разберете повече по темата и направете най-добрия избор с нашите 5 съвета.

Имайте предвид мястото, с което разполагате

Когато избирате съответния модел автомат за кафе, не пренебрегвайте размерите му. Съобразете ги с мястото, с което разполагате, като имате предвид, че пред машината трябва да има достатъчно пространство. Може да изберете например по-висок модел от 1830 мм с широчина и дължина 650х742 мм. За повечето кафе автомати за монтиране е достатъчен 1 кв.м.

Изберете вида напитки, които желаете

Едно от първите неща, които трябва да ви интересуват, е какви видове напитки желаете да получите от автомата. Добре ще бъде, ако проучите предпочитанията на служителите си. Обикновено най-желано е еспресото, но много хора са любители на млечните кафе напитки. Има и такива, които харесват горещ шоколад, безкофеиново кафе или биха си взели чай или топло мляко. Има различни опции и с добре направения подбор на напитки ще можете да задоволите вкуса на повечето си служители.

Изчислете разходите за кафе и консумативи

Инвестирайки в автомат за кафе, ще ви бъде от полза да изчислите и какви ще бъдат бъдещите ви разходи за кафе и необходимите консумативи. Помислете с какво кафе на зърна ще зареждате машината, защото цената му ще зависи от сорта и марката.

Може да се доверите на фирмата, доставила автомата, която може да ви предложи възможност за тестване на кафе. Ако се договорите тя да ви доставя кафе, може да го направи срещу съответна отстъпка.

Като имате предвид, че от 1 кг зърна могат да се приготвят около 120-140 чаши кафе, според броя на служителите си може да изчислите приблизително колко кафе ще ви е нужно за един месец и да прецените каква цена ви устройва.

Освен кафе, ще ви е нужна захар, сметана, мляко, чаши, бъркалки и др., за които също на база консумация може да пресметнете разходите.

Изчислете колко кафе изпиват служителите ви дневно

Всеки служител, любител на кафето, ще изпие поне една чаша през деня, но обикновено са две. Сметнете приблизително колко чаши кафе общо се пият в офиса всеки ден, за да може да изберете капацитета на машината. Някои машини мога да осигурят и до 200 кафета, но това ще видите в спецификациите. 

Съобразно вашите изчисления ще съобразите капацитета на резервоара, като той може да бъде и 3 л. Има и модели автомати, които се свързват с водопроводната мрежа, което може би ще ви устрои.

Помислете за енергийния разход

Обикновено съвременните кафе автомати притежават функция за екологичен режим, така че ако машината не е активна няколко минути, се изключва. Макар че принципно автоматите за кафе не консумират много електроенергия, все пак се уверете дали избраният от вас модел има еко функция, за да сте сигурни за икономичността на уреда.

Как да изберем правилната марка?

Както при всеки друг уред, така и при избора на кафе автомат трябва да се вземе предвид производителят. На пазара днес много марки предлагат различни по дизайн, функции, възможности и цени модели. Добре е да потърсите предварително информация за марките с традиции, които произвеждат качествени уреди. Дори кафе автоматът да ви се струва по-скъп, ако смятате да го използвате дълго време в офиса си и служителите ви да пият хубаво кафе, по-голямата инвестиция си заслужава.

Доверете се на надеждна фирма, която да ви достави и монтира машината, а след това и да се грижи за поддръжката ѝ.

Подходящият кафе автомат, отличаващ се с функционалност и високо качество, ще бъде отличен избор и възможност да се погрижите за доброто кафе изживяване на вашите служители.