Сервиз 0700 911 40 , Поръчки: 0875 16 35 99
Новини

Новини

Кой са най-предпочитаните видове вендинг машини? Изследване на Breaktime

Кой са най-предпочитаните видове вендинг машини? Изследване на Breaktime

Постоянно развиващите се иновации улесняват живота ни всеки ден, като благодарение на тях пестим много време и усилия. В това отношение предоставените услуги от различните видове вендинг машини са едни от най-търсените.

Макар че вендингът не е толкова силно развит в България като в някои други страни, автоматите заемат важно място в забързаното ни ежедневие. Те са практична опция за бързо и лесно получаване на продукт или услуга и редица собственици на различни бизнеси се възползват от неуспоримите им предимства.

Производителите не спират да обновяват продуктите си и днес модерните автомати впечатляват с изключителното си разнообразие и функционалност. Най-търсени и отдавна утвърдени на пазара са моделите за продажба на кафе, храни и напитки.

Как да изберем подходяща вендинг машина?

Независимо дали искате да започнете вендинг бизнес, или желаете да оборудвате вашия офис, магазин или производствени единици с такава машина, на първо място трябва да се съобразите с два фактора:

Размери на машината

Проучвайки техническите характеристики на вендинг машината, обърнете внимание на нейните размери. От височината, ширината и дълбочината на конкретния модел ще зависи дали ползването на уреда ще бъде безпроблемно, съобразно вашите условия. Не трябва да забравяте, че пред него трябва да има достатъчно пространство за максимално удобно пазаруване.

Размерите зависят и от очаквания брой потребители. Например за офис, производствено предприятие и други места с над 80 служители и посетители на ден, подходящ е автомат с височина 1820 мм, ширина 650 мм и дълбочина 742 мм.

Полезни функции

Друг важен фактор, играещ ключова роля при избора ви, са функциите на машината. Много автомати притежават не само стандартни, но и по-иновативни опции. Ако например желаете ултра модерен кафе автомат, заложете на модели с тъчскрийн панел, безконтактно плащане и монитор за възпроизводство на мултимедийно съдържание в допълнение към настройките за дозиране на захарта, сигнализиране за край на програмата и др.

Когато търсим вендинг машина, трябва да имаме предвид типовете модели и техните особености. Разгледайте сайта ни за повече информация по темата.

Кои са най-предпочитаните видове вендинг машини?

Най-широко приложение днес намират вендинг машините за кафе, храна и напитки. Това е и причината тяхното разнообразие да е най-голямо.

Вендинг машина за кафе

В зависимост от индивидуалните ви бизнес нужди може да се спрете на различни автомати за кафе, като сред най-качествените са предложенията на италианския бранд Necta Astro. Един от моделите на този международно признат производител е Necta Astro 2ES8 – автомат, предназначен за офиси и учреждения с над 80 служители. Той предлага два вида кафе на зърна, ирландско и инстантно кафе, 3в1, горещ шоколад, чай и мляко и 20 вида напитки. Тя е с компактен дизайн и разполага с LCD дисплей.

Вендинг машина за напитки и закуски

За да се погрижите оптимално за нуждите на своите служители, най-добрият избор е автомат, съчетаващ секции за храни и напитки. Утвърдените брандове са Sanden Vendo, Bianchi LEI и др., тъй като гарантират високо качество, разнообразие от екстри и отлични технически характеристики.

Едно от предложенията на Breaktime – Sanden Vendo G-Snack BUDGET BS8 Master, разполага с 6-7 рафта и 44-56 позиции за безалкохолни напитки и пакетирани храни. Уредът е с ниско енергийно потребление, а заплащането става посредством монети и банкноти.

Модуларен тип вендинг машини

Сред широката гама предложения на пазара ще срещнете както класически, така и с по-иновативен дизайн и функционалност. В случай че не сте склонни да инвестирате в две машини – поотделно за кафе и за храни и напитки, Breaktime ви предлага идеален вариант, съчетаващ най-доброто от двата типа – машина от модуларен тип.

Безспорно най-търсените сред тях са автоматите на Bianchi LEI. Избирайки съобразен с условията и предпочитанията ви модел, ще осигурите много важни ползи за потребителите. Те могат да се възползват от удобства като 3 интерфейса, тъчскрийн технология, различни видове сироп и много други опции.

Важно за модуларния тип уреди е и че те са с компактни размери, но с достатъчен капацитет, превръщащ ги в отлично решение за цялостен вендинг, удачен и за малки пространства.

Когато обмисляте инвестицията в подходяща машина, не забравяйте, че тя ще изисква последващи грижи, за да работи безпроблемно дълги години.

Важна ли е поддръжката на частите за вендинг машините?

Както всеки автомат, и вендинг машината има сложно устройство. Нужно е познаване в детайли на сегментите при всеки модел и серия, за да бъде извършвана качествена поддръжка.

Самото поставяне на вендинг машини, както и зареждането им, обикновено се извършва от фирмата доставчик. Breaktime ви предлага и нещо повече – цялостно обслужване, включващо и редовно почистване. Тъй като компанията разполага в своя сервиз с постоянна наличност на части за вендинг машини с най-високо качество, тя се ангажира и с навременното отстраняване на различни неизправности. Те могат да включват неработещ държач за чаши, блокирал монетник или моторна група и др.

Правилно избраната вендинг машина от надеждна компания доставчик и реномиран производител е гаранция за нейната ефективност. Когато направите добре информиран избор, можете да сте сигурни, че потребителите ще бъдат максимално доволни, а това гарантирано ще се отрази положително на бизнеса ви.