Сервиз 0700 911 40 , Поръчки: 0875 16 35 99
Новини

Новини

Най-интересните вендинг машини в света

Най-интересните вендинг машини в света

В днешно време е обичайно на път за работа да си вземем кафе или вода от автомат. Вече не звучи странно, че машина може да продава лекарства, хигиенни материали или дори да сготви храна.

Но въображението на създателите на вендинг съвсем не спира дотук. По света има наистина много интересни, дори странни вендинг машини.

Машина за храна на бездомни животни

Турската компания Pugedon става известна с това, че създава вендинг машина, от която срещу празни бутилки се получава суха храна за бездомни котки и кучета. На няколко места в Истанбул има инсталирани такива автомати и това е начин да се изхранят скитащите в града над 150 хил. котки и кучета. 

Събраната пластмаса компанията продава за обработка, за да компенсира разходите си за изхранването на животните.

Автомат за жива стръв

Подобен автомат улеснява много модерните рибари. Не е нужно да копаят за червеи или да хващат малки рибки за стръв. Може да ги купят не само от специализирани магазини, но и от специални автомати, които са много разпространени в Съединените щати.

Машина за злато

Първата вендинг машина за продажба на злато се появява в ОАЕ във фоайето на петзвезден хотел в град Абу Даби. Машината Gold предлага като избор на клиентите си златни кюлчета, тежащи от 10 г до 1 кг. Закупуването става с кредитна карта много бързо – само за 10 сек.

Автомат против негативни емоции

На всеки се е случвало да иска да счупи нещо, когато е много раздразнен или ядосан. Проблемът с натрупания стрес китайците решават с автомат за емоционален изблик. 

В него има различни чупливи предмети от порцелан – чаши, чинии и фигурки. Може да си изберете, какъвто искате. След като той се разбие в устройството, ще се почувствате по-спокойни, поне според създателите на машината.

Вендинг за ноктопластика

Машината за ноктопластика в Тайван е в розово и отдалеч привлича вниманието. Само срещу 1 долар жените могат да поръчат шарки за ноктите си в различен дизайн. Може би подобен маникюр не може да се нарече красив, но тайванките с радост използват услугата.

Вендинг машина за среща със знаменитости

Япония е страната с най-големия пазар за вендинг машини. От тях всяка година се получава оборот от над 60 милиарда долара. Японците създават изумителни автомати, които продават всичко, дори и срещи с известни личности.

Подобна машина дава възможност на желаещите да се срещнат със свой идол – артист, музикант и др., лице в лице. Устройството се намира в кафене в Токио. Потребителят избира желаната знаменитост и може да говори с нея не повече от 3 мин.

Машина за удобни обувки

Предприемачите във Великобритания в сферата на вендинга реализират с успех практичната си идея за продажба на удобни спортни обувки. Особено популярни са тези машини сред дамите, чиито крака бързо се уморяват от високите токчета. Когато решат, може да си вземат ниски удобни обувки.

Автомат за пици

Стане ли дума за пица, асоциациите винаги отвеждат към Италия. Няма нищо чудно в това да очакваме чудесна пица, приготвена по италианска рецепта от пицар. Но вендинг машина също може да ви приготви чудесна пица само за 3 мин. Това е отлична възможност в късните часове, когато пицариите са вече затворени.

Машина за живи раци 

За китайците раците не са нещо екзотично. Понеже търсенето на тази морска храна е голямо, по улиците на китайските градове живи раци се предлагат и във вендинг машини. Устройството ги поддържа в спящ режим при 4.5°С. Ежедневно от машина се закупуват около 200 рака, като цената им варира от 1.5 до 7 долара.

Вендинг машини-хладилници

В много страни по света вече съществуват вендинг машини, зареждани с пресни плодове, салати и др. здравословни храни. В Сан Франциско такива машини се инсталират в предприятия и офиси. Служителите могат да си вземат чиста храна от местни производители като сокове, плодове и др. Трайността на продуктите е 2 дни, след което автоматът се зарежда отново, съобразно търсенето.

Машина за багети

Жан-Луи Хехт, френски пекар, изобретява тази машина, тъй като се изморява от клиенти, които го будят рано, за да си купят от любимите багети. Този вид хляб е на особена почит във Франция. Но сега дори пекарната да е затворена, всеки може да си купи багета от поставения пред нея автомат.

Машина, разпознаваща клиента

Вече съществува и машина, която наглед не е уникална, защото продава напитки. Но необичайното при нея е, че при приближаване по лицето тя може да определи пола и приблизителната възраст. Обобщавайки тази информация, предлага няколко вида напитки, които биха се харесали. За хора, които трудно правят избор на напитка, машината очевидно ще е полезна.

Надали е възможно да бъдат изброени всички интересни вендинг машини, дело на човешкия стремеж към улесняване на ежедневието. Като опция за пазаруване 24/7, тенденцията за използването им ще се засилва. Автоматизацията е неудържима и тепърва ще ставаме свидетели на още по-иновативни вендинг машини – тези малки супермаркети офлайн.