Сервиз 0700 911 40 , Поръчки: 0875 16 35 99
Новини

Новини

Топли напитки през студените месеци. Кои са най-предпочитаните топли напитки?

Топли напитки през студените месеци. Кои са най-предпочитаните топли напитки?

Топли напитки като кафе, чай, горещ шоколад, капучино, кафе с мляко и други подобни се консумират с удоволствие през цялата година, но се радват на особена почит през студените месеци. Щом температурите навън са ниски, чаша кафе, чай или друга сгряваща напитка ще ни помогне да се почувстваме добре не само у дома, но и на работното място.

Чашите, над които се носи ароматна па́ра, са неизменна част от зимния пейзаж в офиса и в следващите редове ще ви споделим няколко факта за най-консумираните от тях.

Топлите напитки в офиса

Психолозите съветват, ако не сте успели рано сутринта да си приготвите любимата топла напитка у дома, обезателно да го направите в офиса. Преди да започнете с изпълнението на планираните задачи, един от начините за поставяне на успешно начало на работния ден, е ритуалът с предпочитаната напитка. Може да използвате кафемашина или да си вземете от инсталирания в офиса вендинг автомат.

Две-три минути са ценно време в забързаното ежедневие, а графикът ни е препълнен със задачи, но не бива да се лишаваме от малките жестове на грижа към самите себе си. Доказано е, че ароматният чай, топлото мляко с какао, вкусното капучино или друга подобна напитка носи чувство на спокойствие, уют и ще направи почивките на служителите в офиса по-пълноценни, а това непременно подобрява настроението и продуктивността им.

Кои са най-предпочитаните топли напитки в офиса през зимата?

Макар че най-консумираната топла напитка си остава кафето, не всички работещи в офиса пият кафе и трябва да имат избор и от други варианти. Дори и любителите на кафето ще пожелаят в определени моменти да разнообразят с негова топла алтернатива.

Еспресо

От всички видове кафе най-предпочитано е еспресото. Поне два пъти по време на работния ден то служи за доставяне на доза кофеин за бодрост и енергия. Това се отразява особено положително за повишаване на работоспособността на персонала в следобедните часове. Приготвено от качествени зърна, еспресото е неизменен стимул за продължаване на работата с нови сили.

Кафе с мляко

Към чашата с кафе с мляко посягаме много често в студените дни не само у дома. Комбинацията създава усещането за миг безметежност на работното място. За тези, които не обичат силния и понякога доста горчив вкус на кафето, съчетанието с мляко служи за омекотяването му и в същото време го допълва с лека сладост.

Ако се притеснявате от по-високата калоричност на получената напитка, вариантът е да използвате обезмаслено мляко.

Чай

Напитка като чая подсъзнателно се свързва със зимата. Асоциацията е провокирана не само заради лечебните му свойства при простуда и грип, а и заради свежия дъх на билки или плодове. Наред с ползите за здравето, ароматът му също действа успокояващо и освежаващо – ефект, който е желан особено на работното място.

За стимулиране на сетивата, за успокояване и за прилив на енергия у дома и в офиса са подходящи зелен и черен чай, билкови и плодови чайове. С приятния си вкус и ухание всеки един от тях действа освежаващо, а освен това са източник на много ценни за организма ни вещества и минерали в студения сезон.

Мляко с какао

Не само децата обичат мляко с какао, но и много възрастни редовно се наслаждават на това сладко изкушение заради приятния вкус и успокояващото действие. Освен това изследванията показват, че млякото доставя енергия, а какаото съдържа флавоноиди, които стимулират сърдечната дейност и имат антибактериално действие. В съчетание двете съставки помагат за възстановяване на организма след голямо напрежение. В този смисъл млякото с какао трябва да присъства задължително като вариант за консумация в офиса.

Капучино

Ако имате добра машина за еспресо, ще можете да си приготвите и чудесно капучино. При липсваща функция за разпенване на млякото, пак е възможно да получите добро капучино от инстантен продукт или с кафемашина тип гейзер, в случай че разполагате с допълнителна бъркалка.

Дори да не постигнете от първия път перфектна млечна пяна върху повърхността на капучиното, напитката ще стопли, освежи и ще внесе спокойствие в работното ежедневие.

Кафемашини, подходящи за офиса

Ако все още не сте решили каква кафемашина ще бъде подходяща за офиса ви или искате да замените старата с по-функционален вариант, имате различни възможности. Предложенията за типове машини и за модели днес са наистина огромни и трябва да направите внимателно избора си.

В зависимост от големината на офиса, удобството за използване и желаните функции може да се насочите към автоматична еспресо машина, филтърна или капсулна.

При персонал в офиса, по-малък от 20 души, качествено черно кафе ще ви достави филтърна машина, което после може да персонализирате с мляко, но няма да получите еспресо и съответно капучино. Друг вариант за малък офис е капсулната машина, като благодарение на различните видове капсули ще имате избор за много видове напитки.

Офис персонал над 40 души ще се нуждае от автоматична еспресо машина, за да задоволи всички изисквания за топли напитки. Някои модели предлагат над 20 вида, включително инстантно кафе и чай.

Каквато и кафемашина да изберете за офиса, тя трябва да бъде на утвърдена марка. Същото се отнася и за консумативи като кафе, чай, мляко и др. Тогава всяка топла напитка в студените месеци ще прави работния ден лек и приятен, а служителите – по-продуктивни.