Сервиз 0700 911 40 , Поръчки: 0875 16 35 99
Новини

Новини

Цялостно решение за вендинг, кафе и вода на работното място. Какво да имаме предвид?

Цялостно решение за вендинг, кафе и вода на работното място. Какво да имаме предвид?

 

Инсталирането на вендинг машина на работното място вече престана да бъде нещо необичайно. Необходимостта от зареждащите с енергия напитки и храна, както и достъпът до чиста вода, е вече задължителна грижа на всеки собственик и ръководител, ако иска продуктивност от служителите си.

Както малки бизнеси, така и големи офиси разчитат на услугите на вендинг, с което създават удобства и спестяват време, както на служителите, така и на клиентите си, а това влияе положително върху успеха на бизнеса. Нуждата от вода, студена напитка, ароматно кафе или пакетирана храна винаги може да бъде задоволена в рамките на работния ден от вендинг машина

Вендинг автоматите са най-практичното решение за храни и напитки на работното място. Вижте какво трябва да знаете при избор на вендинг машина.

Основни съображения при закупуване на вендинг автомат

Ако тепърва ви предстои да инвестирате във вендинг машина за офиса или предприятието, нужно е да направите информиран избор за видовете вендинг автомати. Сред основните ви съображения трябва да бъдат:

Предпочитания на служителите

Тъй като не купувате машината за себе си, а за своя персонал, редно е да се допитате за предпочитанията на служителите си. Може да го направите чрез анкета и да установите какъв вендинг автомат трябва да търсите.

Вероятно мнозинството ще предпочете автомат за топли напитки, но много служители ще желаят да си вземат и закуска, вода или студена напитка. Оттук нататък вече ще решавате какъв вендинг автомат да избирате – за пакетирана храна и напитки или поотделно само за напитки и само за храна.

Вид на терена, с който разполагате

Ако имате на разположение по-малко пространство, трябва да предвидите размерите на машината да са такива, че да се осигурява достатъчно място за желаещите да пазаруват от нея. Има машини с по-компактни размери и с капацитет, който напълно би задоволил нуждите на средно голям офис. При повече пространство може да се спрете на машина с по-големи размери или на няколко по-малки, които да разположите на различни стратегически точки.

Ценова политика

Всеки оператор на вендинг автомат трябва да може сам да променя цените на стоките, да намалява или повишава стойността на консумативите. Това зависи от вида на автомата и от потребностите на потребителите, затова изберете машина, която притежава функционални възможности за управление.

Как да изберем автомат за храна и студени напитки?

Вендинг автоматите за храна и студени напитки обикновено се зареждат с пакетирани храни като снакс, чипс, десерти, кроасани и др., а освен вода, напитките могат да са безалкохолни или сокове в бутилки и кенове. При избора си имайте предвид каква е приспособимостта за продажба на различни продукти, в зависимост от формата и съдържанието им. Обърнете внимание каква форма имат колонките или канистрите. Продуктите в автомата трябва да могат да преминават без проблем, за да не се повредят нито те, нито съоръжението. Има автомати, които са с по-голям отвор за преминаване на обемисти продукти.

Преценете също колко продукта може да побере машината и на колко позиции са разположени. Около 44 на 6-7 рафта биха задоволили офис с над 80 служители.

Как да изберем вендинг автомат за кафе?

Ако сте взели решение да инвестирате не в кафе машина, а в кафе автомат за офиса, предвид разнообразните продукти на пазара няма да ви е особено лесно. Но все пак трябва да обърнете сериозно внимание на няколко критерия, които ще направят избора ви по-сполучлив.

На първо място съобразете за колко време съответният кафе автомат приготвя кафето или друга топла напитка. За да спестите времето на служителите си, процесът трябва да бъде максимално бърз. Добре е да се спрете на машина с по-голяма мощност, поне 1500 W. Определящ е също и типът на мелачката. За предпочитане е металната не само защото е по-евтина, но и заради устойчивостта ѝ.

За максимално добър вкус на кафето има значение и видът на зърната. Избирайки кафе автомат, може да потърсите къде да го тествате с различни видове кафе, като това може да стане и в дегустационния център на производителя на устройството.

Няма как да пропуснете и всички условия, свързани с доставка, поддръжка и гаранция. Изберете реномиран производител, който ще ви предложи качествен продукт на добра цена и гарантиращ дълга експлоатация на машината.

Защо модуларните вендинг машини са практичен избор?

Модуларните вендинг машини могат да задоволят всичките ви изисквания относно вендинг за работното място. Някои от тях предлагат изключителна модуларност с 3-те си потребителски интерфейса: интуитивна клавиатура, тъчскрийн монитор и възможност за възпроизводство на мултимедийно съдържание. 

Компактните размери на модуларните машини  и това, че разполагат с 4 рафта с голям капацитет и широко пространство за вземане на продуктите, ги правят цялостно решение за осигуряване на храна и напитки за работното място.

Когато направите подходящ избор на вендинг машина за офиса или предприятието, ще покажете грижа за здравето и комфорта на служителите си, а това ще се отрази положително и на целия ви бизнес.