Сервиз 0700 911 40 , Поръчки: 0875 16 35 99
Новини

Новини

Вендинг машини за храни и напитки. Защо трябва да имаме такава машина в предприятието?

Вендинг машини за храни и напитки. Защо трябва да имаме такава машина в предприятието?

Днес всеки има досег до различни автоматични услуги, включващи получаване на кафе от машина, издаване на билет, заплащане на паркинг и много други. Животът на съвременния човек е динамичен, а използването на вендинг спестява време, много често и средства.

Автомати за самообслужване по света вече се използват и в много заведения за бързо хранене, които осигуряват големи ползи, както за собствениците, така и за клиентите.

Как вендинг машините помагат на бизнесите по света?

Не само бизнесите в сферата на ресторантьорството вече разчитат на вендинг машини, но те се използват и за предоставяне на различни услуги в предприятията, в магазините, в спортните центрове и на др. места.

Вендингът дава възможност да се организира търговия без нужда от физически продавачи, а това спестява разходи на собствениците. Също така, изискванията за търговските площи са минимални, продажбите се извършват денонощно и няма нужда да се поддържат производствени и складови помещения.

Добрите практики сочат, че поставянето на вендинг машина в предприятията се отплаща многократно. Вижте защо в следващите редове.

Основни предимства на поставянето на вендинг машината в предприятието

Един от основните фактори, осигуряващ добра работна среда в предприятието, е възможността за пълноценен отдих във времето, определено за почивка. За освобождаване на напрежението и умората през изминалите часове, за подкрепа на силите си и за тонус служителите имат нужда от топла напитка или закуска.

С поставянето на вендинг машина за храна и напитки всеки собственик може да гарантира леки закуски и напитки не само на служителите си, но и на всички, които преминават покрай автомата.

Сред основните предимства на вендинг машина в предприятието са:

Оптимизация на свободното време на служителите

Една от най-големите ползи от наличието на вендинг машина в дадено предприятие е, че тя е на разположение на служителите по всяко време. Няма нужда да излизат извън предприятието и да търсят близък супермаркет или магазин, за да си купят кафе, снакс, сандвич, вода или друг продукт. Когато всичко това е много близо до тях и могат да се снабдят с него на място, ще могат да спестят от времето си за почивка и да отдъхнат пълноценно. Това, от друга страна, е от полза за работодателя, който желае  служителите му да са здрави и добре отпочинали, за да използват оптимално работното си време.

Спестяване на разходи по обслужващ персонал

Вендинг машината не само заема малко място и работи денонощно, но и инсталирането на такава в предприятието ще освободи собственика от задължението да осигурява помещение за служебно заведение и да назначава продавач. Ще са нужни известни средства за поддръжка и обслужване на машината, но при зареждане с продукти на цени на едро дори се получава печалба.

Клиентите също могат да се възползват

Наличието на вендинг машина в предприятието допринася не само за по-голямата продуктивност на служителите, но и клиентите ще бъдат по-добре разположени. Ако потокът им ежедневно е голям, много от тях ще оценят положително възможността да се възползват от услугите на вендинг машината, което ще повиши имиджа на предприятието.

Как да изберем подходящата марка вендинг машина за храни и напитки?

Най-подходящият избор на вендинг машина за вашето предприятие е автомат за храни и напитки, тъй като ще задоволи изцяло нуждите на служителите ви. Сред утвърдените марки на подобно оборудване са Sanden Vendo, Bianchi LEI и др. Продуктите им са с високо качество, отлични технически характеристики и разнообразни екстри.

Избирайки модел вендинг машина, имайте предвид:

Размер на машината

Съобразете размера на вендинг машината с броя на служителите си. Ако във вашето предприятие те са над 80, подходяща например е машина с размери: 1830 мм височина, 875 мм широчина и 780 мм дължина. Помислете също къде точно ще я инсталирате и дали ще има достатъчно пространство за нея и за ползвателите.

Вместимост

Различните машини разполагат с различен брой рафтове и продукти. Обикновено средно големите имат 5-6 рафта, върху които могат да се съберат около 200 продукта. Броят на позициите например при модел Sanden Vendo G Snach са от 44 до 56.

Разнообразие от продукти

Най-търсените видове продукти са топлите напитки като кафе, чай, мляко и др., както и вода, безалкохолни напитки и сокове. От храните се предпочитат пакетираните закуски, снаксовете, десертите и др.

Екстри

Сред екстрите, които може да притежават вендинг машините, е показването на мултимедийно съдържание на FULL HD екран с тъчскрийн технология, меню със снимки, широко пространство за вземане на обемни продукти и др.

Ако имате повече пространство и повече служители, може да закупите и допълнително кафе автомат за напитки като този на Necta Astro, който осигурява 2 вида кафе на зърна, както и 3в1, инстантно кафе, горещ шоколад, чай и др.

С избора на вендинг машина от реномирана марка ще сте сигурни, че гарантирате комфорта на служителите си с оптималния вариант. Инвестицията ви ще се отплати с тяхната по-висока производителност в една здравословна и приятна работна атмосфера.