Сервиз 0700 911 40 , Поръчки: 0875 16 35 99
Новини

Новини

Вендинг машини за кафе. Топ локации за поставянето им в бизнес сграда

Вендинг машини за кафе. Топ локации за поставянето им в бизнес сграда

За съвременните хора, водещи изключително динамичен живот, е много важно да обогатят ежедневието си с функционални и модерни удобства. Това включва и работното място, където всеки прекарва дълго време.

Според последните тенденции, подкрепени с резултати от множество проведени проучвания, една от най-добрите инвестиции, които всеки работодател може да направи, е поставяне на вендинг машина. Продуктите, предлагани от автоматите, ще задоволят нуждата от храна и напитки не само на работещите в сградата, но и на посетителите и клиентите. Този жест изразява грижа към персонала и допринася за идеалния имидж на фирмата. 

От особено значение е наличието на вендинг машини за кафе, тъй като ободряващата напитка е предпочитана от много хора.

Защо да поставим вендинг машина за кафе в бизнес сградата?

Кафето отдавна е заело почетно място в работното ежедневие и много компании задължително разполагат с поне една вендинг машина за топли напитки. Някои специалисти дори смятат чашата кафе за своеобразен инструмент за управление на човешкия ресурс.

Предимствата, от които ще се възползват служителите ви при поставянето на такава машина в бизнес сградата, са различни. Ето две от най-важните:

Кафе и закуска със започването на работния ден

Много хора изпитват нужда от кофеин още със започването на деня. Не всеки обаче има време да си приготви кафе сутрин и да закуси вкъщи. Знаейки, че могат да разчитат на качествена напитка в офиса, служителите ще предпочетат чаша топло кафе от машината и няма да губят време да си го набавят от друго място. 

А ако машината има втори сегмент или в близост до автомата с напитки разположите такъв, зареден с храни, вашите служители с удоволствие ще се подкрепят и с подходяща закуска.

Място за комуникация с колегите

Голямо предимство на вендинг машините, инсталирани на работното място, е и това, че обикновено около тях се събират много служители. И макар че получават кафето си бързо, те се застояват, срещайки колеги. Комуникацията по време на почивките е много полезна за опознаване и сплотяване на екипа, а често и за обмен на информация или идеи, свързани с работния процес.

За да извлечете всички предимства от инвестицията си във вендинг, локацията на машината трябва да бъде добре обмислена.

В нашата статия ще намерите кратък наръчник със съвети за поставянето на автомат за кафе и закуски в бизнес сградата ви. Прочетете повече.

Топ локации за поставянето на вендинг машина в бизнес сграда

Модерният вендинг уред трябва да бъде поставен на ключово място в сградата. Ако вече имате машини за храна, напитки и вода, удачно е кафе автоматът да бъде в една редица с тях.

Най-общо идеите за правилното разполагане на автомата ви за кафе включват:

Зоната за отдих

Това е обичайният избор за локация, тъй като за повечето служители пълноценният отдих означава непременно и консумацията на чаша хубаво кафе. В зоната, оборудвана и с удобни мебели, служителите ви ще оползотворят почивката си най-добре, без да се налага да излизат извън сградата.

Офис кухнята

Ако условията ви позволяват и вече имате обособена офис кухня, тя е подходящо място да инсталирате кафе автомат. Докато приготвя закуската или обяда си, всеки служител ще може да се подкрепи с желаната напитка. Това ще бъде своеобразен притегателен център за отмора и безгрижни разговори между колеги.

Широки коридори

Позиционирането на вендинг машина е подходящо да стане на места с по-голямо пространство. Ако сградата разполага с широки коридори, те са идеални за присъствието на автомат за кафе и храна. Освен служителите от тях ще пазаруват посетители и клиенти, което ще увеличи приходите ви и ще подобри още повече впечатлението от вашата организация.

Близо до асансьора

Стратегическа точка за поставянето му е и пространството до асансьора. Още с идването си на работа сутрин служителите ви ще се възползват от автомата, преди да се отправят към работното си място. А в случай че са решили да прекарат на чист въздух времето, отредено за почивка, те могат да си вземат любимата напитка и лека закуска след излизане от асансьора.

Фоайето на сградата

Фоайетата са места с голям поток от хора и също са подходяща опция за поставяне на кафе автомат. Той гарантирано ще привлича вниманието на всички посетители. Удачно решение е машината да се разположи близо до входа на сградата – красивият и модерен дизайн ще бъде своебразна визитка за високото ниво на вашия бранд.

Винаги може да предвидите отделна машина за служителите, ако конфиденциалната политика на организацията ви го изисква.

Какви са ползите за работодателите при поставянето на вендинг машина?

Желанието на всеки един работодател е служителите му да работят в спокойна и мотивираща среда, за да бъдат по-работоспособни и отдадени на задълженията си. Има много начини това да бъде постигнато, като един от най-лесните – и същевременно най-ефективни, е поставянето на вендинг машина.

Първоначалната инвестиция ще се възвърне не само под формата на привлечени нови клиенти и запазване на настоящите – в дългосрочен план работодателите ще се убедят, че когато служителите ще имат бърз, лесен и удобен достъп до кафе, храна, различни напитки и вода, те са по-енергични и здрави и с готовност ще влагат целия си потенциал за реализирането на основните цели на компанията.