Сервиз 0700 911 40 , Поръчки: 0875 16 35 99
Новини

Новини

Вендинг машини за производства и цехове. 6 ползи за работодателите

Вендинг машини за производства и цехове. 6 ползи за работодателите

Вендинг машини за производства и цехове. 6 ползи за работодателите

Съвременна бизнес концепция, разглеждана като довеждане на магазина до клиента, в еволюционно отношение вендингът се свързва с развитието на информационните и комуникационните технологии. Поставянето на вендинг машини на оживени места добива все по-големи мащаби заради удобството, достъпността, бързината на пазаруване и др. предимства.

Значение на вендинг машините по света

Вендинг пазарът в днешно време се характеризира с голяма динамичност и в страни като Япония и САЩ, както и тези от Западна Европа, автоматизираната продажба от машини се разраства до такава степен, че от вендинг машина могат да се закупят дори живи омари, злато или коли.

Съвременните потребители оценяват удобството на пазаруването от автомат поради нефиксираното работно време, модерния и бърз начин за пазаруване и плащане, възможността да се възползват не само от автоматизация на услуги, но и да получат винаги храна, вода или напитка.

От особено значение на използването на вендинг е възможността на работодателите да покажат грижа и внимание към служителите на работното им място.

Работата в производството изисква практично предоставяне на храни и напитки за служителите. Вижте 6 ползи от използването на вендинг машините в сектора.

6 ползи за работодателите

Възможностите, които предоставят съвременните вендинг машини, ги правят подходящи за инсталиране не само на обекти като търговски центрове, образователни институции, автобусни спирки, бензиностанции, офиси и др., но и за промишлени помещения, цехове, сервизи, малки и големи предприятия. Те предоставят възможност на големите потоци от хора да получават топли напитки и пакетирани храни, както и вода и студени напитки. Осигурявайки комплексно решение за храни и напитки, работодателите извличат редица ползи чрез тази грижа за своите служители.

Удобство при дълги или нощни смени

Дългият и натоварен работен ден или изморителната нощна смяна изискват периодична подкрепа за съхраняване на силите и възстановяване на работоспособността. Особено важна е хидратацията с чиста вода, която може да бъде получена винаги от автомата. Ободряващото кафе, студената напитка или удобно пакетираната закуска ще помогне на служителите да енергизират тялото си, за да могат да приключат успешно поставените задачи. Положително е и това, че ще могат на място да получат необходимото, което е голямо удобство и спестява време.

Осигуряване на храна за служителите след физическия труд

Енергийните нужди на хората с професия, изискваща физически усилия, са много по-големи. Затова за покриване на допълнителното количество енергия работниците и служителите ще могат купят от автомата храни, осигуряващи повече калории, които трябва да бъдат не по-малко от 3500 дневно. 

Източник на калории може да бъде и млечна напитка, но най-вече пълнозърнести продукти като снаксове и закуски, сушени плодове, банани и др., в зависимост от договорената доставка за зареждане на автомата. Възможността да пазаруват храна от вендинг машината спестява време и усилия от приготвяне на храна вкъщи, след като на работното място всеки може да разчита на необходимото.

Спестяване на средства

Първоначалната инвестиция във вендинг машина с времето ще се окаже много полезно  решение с оглед на това, че служителите ще задоволят потребностите си от храна и напитки много бързо и 24/7. Това значи, че престоят ще бъде по-кратък и процесът на работа няма да бъде прекъсван за дълго. Служителите ще могат да продължат с нови сили дейността си, което ще направи бизнеса ви по-успешен,  защото те ще са работоспособни по-дълго време.

Възможност за покриване на големи пространства

Едно от големите преимущества на новите вендинг автомати е, че съществуват в различни варианти, размери и функционалност. Голямото пространство в производствения цех и като цяло в производствата дава възможност да изберете автомат с по-голям капацитет и по-разнообразна продуктова гама. Също така пазаруването от повече хора в по-голямо пространство е по-удобно и по-бързо.

Повишена хигиена

Освен всички предимства, монтирането на вендинг машина в производствено помещение гарантира и добрата хигиена за разлика от стандартния начин за приготвяне на храна и напитки. Безконтактните плащания и липсата на персонал пък защитава в по-голяма степен от вируси и бактерии.

Допълнителни услуги от фирмата за вендинг машини

Фирмата, от която сте избрали да закупите вашата машина, не само ще я монтира, но и може да я обслужва изцяло и да я поддържа с помощта на квалифициран персонал. Много фирми предлагат също и машини под наем или вече употребявани. Като допълнителна услуга може да бъде осигуряване на водни решения на работното място.

Къде да поставим вендинг машината?

Принципно най-подходящото разположение на вендинг машината е локация, която е най-често посещавана, или покрай която минават много хора. Когато става въпрос за производство или цех,  машината трябва да бъде далеч от налични уреди и механизми, които биха представлявали опасност за самия автомат, а и за пазаруващите от него. Трябва да се предвиди и възможността за достъп на повече служители, затова пространството трябва да бъде достатъчно голямо. Най-добрият вариант е да се доверите на опита в обслужването на вендинг фирмата, която ще ви предложи най-подходящия вариант.