Сервиз 0700 911 40 , Поръчки: 0875 16 35 99
Новини

Новини

Видове капсули за кафе машина. Какви са различните марки?

Видове капсули за кафе машина. Какви са различните марки?

Днес не е никак трудно почитателите на кафето да се сдобият с първокласна кафе машина, която да приготвя по перфектен начин любимата им напитка. Разнообразието от модели предоставя богат избор за всеки вкус и бюджет, а сред тях централно място заемат уредите, работещи с капсули.

Щом потърсите информация онлайн за кафе машина капсули, ще попаднете на безброй предложения на различни марки, които включват в каталога си и други напитки освен кафе. Но как да изберете правилните? 

Ако все още се колебаете кои са подходящите кафе капсули за вас, прочетете нашата статия за най-предпочитаните брандове и разберете повече за най-важните им особености.

Защо да се спрем на машина за кафе с капсули?

Поради множеството си предимства тези модерни кафе уреди са изключително популярни. С машина за кафе с капсули сместа е предварително дозирана и приготвянето става бързо и лесно. 

Също толкова важно за потребителите е и разнообразието от капсули не само за кафе, но и за други напитки, така че не е нужно нито да сте професионални баристи, нито дори да знаете точните съставки, за да получите своето перфектно изкушение в чаша. Само трябва да сте сигурни за наличието на достатъчно вода в резервоара, а машината ще се погрижи за останалото.

Важно е да изберете капсули, съвместими с кафе машината. Много от предложенията на пазара могат да се използват в кафе машини Lavazza, Nespresso, Saeco и др. Ще откриете и капсули, които са за многократна употреба, в които сами да поставяте любимото си кафе или авторски бленд. Те също имат различни размери и трябва да съобразите дали са съвместими с конкретния уред. 

Какви са различните марки кафе капсули за кафе машини?

Богатата гама от кафе капсули на пазара е истинска радост за ценителите, защото всеки вид има своите положителни характеристики и отговоря на конкретни предпочитания. Следните марки са отличен избор:

Капсули Lavazza

Италианският бранд Lavazza е един от лидерите в кафе индустрията. Наред с останалите ѝ продукти, капсулите години наред заслужено са награждавани с високи оценки от потребителите. Сред изключително разнообразните вкусове и чудесни напитки най-популярни са Lavazza Crema Dolce, Espresso Tierra и Espresso Ricco. Полученото кафе от 100% Арабика е благоуханно, с кадифена текстура и златен каймак.

Капсули Piacetto

Кафето в капсули Piacetto е от подбрани зърна Арабика от Южна Америка. Слабото им изпичане позволява създаването на плътно еспресо с интензивни аромати и слаба киселинност. Piacetto Crema и Piacetto Espresso са с плътен аромат и лек послевкус. Обширната гама от капсули на италианския бранд ще очарова и най-взискателните любители. 

Капсули Julius Meinl

Австрийският бранд е известен с безкомпромисното качество на кафетата си, които са внимателно селектирани от различни региони по света. За капсулите се използват блендове от първокласни Арабика и Робуста. С Julius Meinl Inspresso Espresso Crema, Ristretto Intenso, Inspresso Lungo Classico, както и с безкофеиновите капсули ще се насладите на премиум качество и идеално балансиран вкус.

Капсули Doncafe

Марката акцентира върху бавното печене на кафе зърната Арабика и Робуста, благодарение на което се създава напитка с изключително балансиран вкус и интензивен аромат. Сред палитрата капсули Doncafe изпъква и серията Aromatico от 100% Арабика. С нея ще получите кафе със сладък и лек плодов вкус, докато Doncafe Cremoso придава нотки на фин шоколад.

Капсули Tchibo

Повече от половин век немската марка предлага на своите клиенти кафе с високо качество, а в последните години - и богата гама капсули: Fine Aroma с леко ухание; Espresso Elegant Aroma със силен вкус; Cafe Crema с кадифен каймак и още много други. Невероятният аромат и отличителният дъх на Tchibo се дължи на специално подбраните кафе зърна от Ел Салвадор, Индия и редица други региони. 

Капсули NESCAFE Dolce Gusto

За любителите на дългото кафе идеален вариант са капсулите на Dolce Gusto. С тях могат да се приготвят и други напитки: късо кафе с плътно тяло и нотки на какао и амарето, Gold Brew - студена напитка с изтънчен аромат и мека горчивина, дълго кафе с копринен каймак и още много, много предложения. Кафето в капсулите е с произход Колумбия, Бразилия, Виетнам и независимо от вида на напитката, гарантира уникален аромат и вкус.

Кои са най-предпочитаните марки капсули за кафе?

Когато започнете да търсите капсули за машината си, разнообразието им наистина ще ви впечатли. 

Важно е не само да ги избирате според съвместимостта с вашата машина - за да бъдете сигурни в качеството, добре е да се ориентирате към доказани във времето марки.

Най-предпочитаните марки капсули за кафе в световен мащаб са Lavazza, Doncafe, Piacetto, Julius Meinl, Tchibo, а ако предпочитате капсулите за многократна употреба, заложете на продуктите на Nespresso, които предлагат над 16 вида. Не забравяйте, че всичко е въпрос до голяма степен и на лични предпочитания, затова е добре да тествате различни марки и видове напитки.

На каквито и капсули да се спрете, винаги ще получавате напитка с превъзходен вкус. А ако сте загрижени за екологичния начин на приготвяне на кафе, насочете се към биоразградимите капсули, предлагани от редица марки като Julius Meinl.