Сервиз 0700 911 40 , Поръчки: 0875 16 35 99
Новини

Новини

Защо да се доверим на марката за кафе Lavazza?

Защо да се доверим на марката за кафе Lavazza?

Ако ни бъде зададен въпросът какви марки кафета познаваме, сигурно всеки от нас ще се досети първо за Lavazza – марка кафе, избирана от 80% от италианците и вероятно ползваща се със същия процент одобрение в останалата част на света.

Чудите се дали да се доверите на марката за кафе Лаваца? Научете повече за историята, продуктите и качеството на Лаваца тук.

История и традиции на марката Lavazza

Създателят на Лаваца е италианецът Луиджи Лаваца – находчив собственик на малко магазинче за кафе, който решава да предложи на своите клиенти смес от различни сортове кафета. Ценителите веднага биват запленени от неповторимия вкус и ярък аромат.

Така, с иновативното си мислене и експериментаторска жажда, Луиджи Лаваца поставя основите на един от съвременните лидери в кафе индустрията. През 1927 г. се появява брандът Luigi Lavazza S.p.A., а синовете на Луиджи Лаваца го повеждат към високи върхове.

Управлявана днес от четвърто поколение, компанията е еталон за италианското еспресо по целия свят. Цифрите са достатъчно красноречиви – в Италия тя има пазарен дял от над 36%, разполага с по три производствени обекта на Апенините и чужбина, а асоциираните ѝ компании и дистрибутори работят в над 90 страни.

Износът на Лаваца е близо 46% от продукцията, за която внася кафе от цял свят. Нека не забравяме, че притежава и 25-годишен опит в производството на кафе машини и управлява четири платформи в този сегмент.

Стремежът към усъвършенстване и покоряване на нови висини не се изчерпва до тук – през 1979 г. компанията създава център за изследването на кафето, а през 2002 г. – Фондация Lavazza, която включва проекта Tierra за устойчиво развитие на места като Колумбия, Хондурас и Перу.

Самата компания твърди, че от 20 милиона семейства в Италия, които купуват кафе, 16 милиона избират Lavazza.

Качество и вкус на Lavazza

Кафетата Лаваца са оптимално балансирани, с умерена сила и са най-често използвани за основа при приготвянето на еспресо, лунго или ристрето, както и за кафено-млечни напитки.

Селекция на зърната

Неустоимият аромат и изискано подчертаният вкус на кафетата Lavazza се дължат на първо място на внимателната селекция на зърната. Компанията ги внася от най-добрите плантации, разположени в Колумбия, Гватемала, Коста Рика, Уганда, Индонезия, Мексико и други региони по света. Характерът на всеки от тях се пренася и върху качествата на зърната, които специалистите в Lavazza умело съчетават в уникални смеси.

Технологии на печене

Компанията разполага с модерни технологии на печене, при които зърната не влизат в пряк контакт с топлинния източник. Нагряването става с мощни системи, като се постига циркулация на въздуха с контролиран температурен режим. Всяко зърно, буквално „плуващо” във въздуха, се изпича идеално, без да докосва нажежената метална повърхност.

Сертификати

Lavazza е марка, носител на различни сертификати. За устойчивостта на продукцията си е сертифицирана от Rainforest Alliance и UTZ; от TÜV Austria - за екокапачките си. Притежава удостоверения за продукти, събрани според разпоредбите на ЕС за органично земеделие; за ръчно брано кафе, LEE D за екологични и енергийни резултати. 

Сертифициране получават и системите за управление на качеството, за BIO и National Organic Program, за гарантирано спазени изисквания в преработката на органични суровини и още редица други

Награди и признания

Освен за устойчивото си производство, Lavazza получава признание под формата на награди и по други критерии. Такъв е например призът Best Coffee Roasters, получен през 2019 г. като част от „Европейски кафе награди”. Други престижни национални и международни награди са за надеждност на системата, анализираща опасностите и контрола на критичните точки; за спазени високи параметри за качество и прочее.

Отговорност към обществото и околната среда

От самото начало на създаването си Lavazza съчетава високите постижения с иновации и устойчивост за гарантиране на качествено кафе с възможно най-малко негативно въздействие върху околната среда.

Устойчиви практики

Ангажиментът на компанията към устойчивото развитие включва различни инициативи, сред които се откроява Blend for Better – манифест, даващ представа за амбицията за производство на висококачествено кафе, получено по устойчив начин. Един от най-популярните устойчиви продукти на Lavazza са екологичните капачки от компостируем полимер, биоразградим за 180 дни.

Усилията на бранда са насочени и към подкрепа на проекти за устойчиво развитие, за да бъдат подобрени условията на живот и работа в общностите и регионите ѝ на дейност.

Иновации и развитие

Специалистите на Lavazza влагат огромна част от енергията си в разработката на различни кафе продукти, консумативи и кафе машини. Лаваца инвестира непрестанно в иновации, продължавайки традицията на своя основател.

Нови продукти и услуги

Днес компанията демонстрира креативните си умения в създаването на нови машини за печене и за правене на кафе, нови блендове, опаковки, технологии за обработка, въглеродно-неутрални алуминиеви капсули и др.

Брандът притежава и специална лаборатория за иновации, в която създава Coffee Design – една неповторима селекция от първокласно кафе, съчетано с изискани гастрономични рецепти.

Лоялност към марката за кафе Lavazza

За мнозина сутрешното кафе не е просто напитка, а любим ритуал. По тази причина ценителите търсят перфектната марка, която отговаря на всички техни предпочитани. Това предопределя и лоялността към определен продукт.

Вкусове и аромати, събрани от целия свят в чаша кафе – това предлага Lavazza. Ако веднъж опитате кафето на италианската марка, със сигурност ще ви стане фаворит. Усетете страстта и енергията, вложени от мига на брането на зърната до момента, в който отваряте опаковката. Заредете се с енергия още с първата глътка и позволете магията на Лаваца да завладее сетивата ви.