Милиони хора по света обичат кафето заради точно определения вкус от избраната марка. Стотици брандове се стараят да привлекат вниманието на потребителите, предлагайки качествени продукти и неповторимо изживяване, но производителят на кафе Julius Meinl безспорно е сред световните лидери в индустрията.
Научете повече за неговите характеристики и предимства тук.
История на марката Julius Meinl
Австрийската семейна компания Julius Meinl започва своята история през 1862 г., когато в центъра на Виена Юлиус Майнл I продава в магазина си освен подправки, захар, какао и ориз, и зелено кафе на зърна.
Само след 5 г. Юлиус разработва нов процес на изпичане на зърната без контакт на газовете от въглищата с тях. Така те вече нямат остатъчен неприятен вкус.
През 1912 г. фирмата мести централата си на Gasse 3-7 във Виена (през 1954 г. самата улица приема името Julius Meinl и до днес се намира там). 1913 г. компанията става най-голямата, която изпича зърна в Австро-Унгария и е най-крупният износител на чай и кафе в Централна Европа.
През годините брандът създава своите първокласни кафета Jubilee, Präsident, 1862 Premium, The Originals и още редица други великолепни предложения. Пръв Julius Meinl започва да блендира няколко сорта в един пакет, а в последното десетилетие на настоящия век непрестанно разширява асортимента си от капсули, студени кафе напитки и чай.
Днес суровото кафе се преработва от компанията в двете фабрики – в Австрия и в Италия, където ежегодно се изпичат общо над 16 хил. тона висококачествено кафе на зърна.
Популярност на марката Julius Meinl в България и по света
Петте поколения експертен опит и традиции в бранша дават своите необорими резултати. Julius Meinl заема място сред 3-те най-добри марки кафе в класациите на повече от 40 държави. Лидер е на пазара в Централна и Източна Европа, Дубай, Адриатика и Русия.
Над 40 хил. ресторанта и бизнес клиенти по света, включително и в България, разчитат на изисканото кафе на Julius Meinl. Всеки ден в повече от 70 страни се сервират общо 5 милиона напитки с марката, превърнала се в глобален посланик на виенската кафе култура.
Компанията гарантира, че нейният продукт отговаря на всички изисквания за качество и за да демонстрира и поддържа това безупречно ниво, всяка година обучава близо 1200 ресторантьори и персонала им в своята Академия за кафе.
Вниманието и отдадеността във всеки от етапите – от закупуването на кафеени зърна от подбрани плантации до поставянето им в ефектна опаковка и приготвяне на напитката, са причина Julius Meinl да е любим избор за мнозина.
Основни характеристики на кафе Julius Meinl
Силните позиции на Julius Meinl в Европа и други части по света се дължат на неговите отличителни характеристики.
Типове кафе
На родния пазар марката предлага мляно кафе, кафе зърна и капсули. Смесите съчетават зърна Арабика и Робуста с високо качество. Популярни блендове са средно изпеченото Crema Espresso Classico, Gusto Pieno – със силно тяло, Bar Speciale с орехов послевкус и т.н. Богат вкус в удобна форма предлагат капсулите Ethiopia Sidamo и Espresso decaf.
Качество на продукта
Опитът, страстта и непрекъснатото усъвършенстване са факторите, позволяващи на Julius Meinl да предлага на своите клиенти кафе с толкова високо качество. Внимателно селектираните зърна от най-добрите региони, уникалната технология за изпичане и строгият контрол на всеки един етап позволяват постигане на съвършенство.
Устойчивост и етика в производството
Julius Meinl печели доверието на потребителите и със своите устойчиви инициативи, доказващи отговорно отношение към екологичните и социални предизвикателства. Част от приноса на марката в това отношение са 100% компостируемите капсули и биоразградимите чаши за кафе.
Към устойчивите ангажименти се отнасят и тези за подобряване на устойчивия бизнес на фермерите като предоставяне на техническа помощ, обучения и прочее.
Предимства на кафе Julius Meinl
Безкомпромисният вкус и аромат на кафетата Julius Meinl са постигнати благодарение на:
Високо качество на зърната
Независимо в кой регион на света са произведени, поради личния контакт с производителите от малки ферми и плантации, доставката на зърната остава директна. Това гарантира свежестта и богатия аромат на всяка чаша.
Уникален вкус и аромат
Оригиналната технология за изпичане и съчетаването ѝ с качеството на зърната помагат кафетата Julius Meinl да запазят естествения си аромат и вкус дълго време. Смесите от Арабика и Робуста комбинират различни интензивни ухания, създавайки богат каталог от предложения за всеки ценител.
Наличие в магазини и кафенетата
Julius Meinl притежава офиси в десетки страни, също и в България, което е благоприятна възможност марката да бъде открита в много магазини и сервирана в кафенетата на почти всеки град. Неповторимият вкус и аромат заслужено ги правят разпознаваеми и все по-предпочитани.
Социална отговорност
Подобно на други компании, и Julius Meinl акцентира на принципите на устойчивостта. Социалната отговорност към фермерите, създаването на биоразградими капсули и чаши са само част от инициативите, които Julius Meinl е предвидила, за да постигне мечтата си за 100% устойчиво портфолио.
А вашият ежедневен навик също може да бъде по-устойчив и по-вкусен с Julius Meinl – кафе с традиции, които марката надгражда, за да достави на милиони хора удоволствие с всяка чаша.